torstai 30. lokakuuta 2008

Talous kuntoon

Jatkuvaa Syöttöä sai mielenkiintoisen vedonlyöntivihjeen. Tai oikeastaan pelatun sellaisen.

Hävinneenä osapuolena oli tällä kertaa Erän valmentaja Petteri Bergman, joka rehtinä ja urheilevaa nuorisoa arvostavana miehenä päätti budjetoida ulkopuolisena sijoittajana 50 euroa NST:n kassaan.

"Hommahan meni siten, että työkaverini oli käynnyt paikan päällä seuraamassa NST:n kotivoittoon päättynyttä mittelöä Josbaa vastaan ja mainosti NST:n olevan hurjassa iskussa. Pienen spekulaation jälkeen totesimme seuraavan pelin olevan SSV:tä vastaan, ja kun hänellä tuntui olevan varauksetonta luottoa Lappeenrantalaisiin, niin eihän pientä vetomahdollisuutta kertakaikkisesti voinnut jättää käyttämättä", Bergman kommentoi Jatkuvalle Syötölle.

Veto sisälsi sen, että Bergmanin hävitessä hän ostaa viisi lippua NST - Erä otteluun omasta pussistaan.

"Mitä itse tulokseen tulee niin eipä se hirveän suuria tunteita herätä vielä tässä vaiheessa kautta. Voiton myötähän NST toki karkasi entisestään kasvattaen eroa Erän suhteen sarjataulukossa. Sovitun mukaisesti veto tulee kuitata seuraavan NST-Erä pelin yhteydessä ostamalla 50 eurolla lippuja kyseiseen otteluun." Bergman kertoo.

Jatkuvaa Syöttöä tiedusteli Petteriltä muita mahdollisia vetokohteita, johon hänellä olisi haluja.

Jännitystä kaipaavana miehenä hän kommentoi seuraavasti: "Ehdotuksia hyvistä vetokohteista otetaan luonnollisesti myös jatkossa vastaan!"

Jatkuvaa Syöttöä lupaa laittaa Petterille vielä jonkun vedonlyönnin kauden aikana. Siitä raportointi on kuitenkin vähän niin ja näin, sillä Salibandyliitto lätkäisi jo allekirjoittaneen otteluraportista johtuen 150 euron sakot. Lause, josta muistutus tuli, koski juuri vedonlyöntiä. Onko huikeampaa kuultu?

keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Voi kyynel

Pääkallossa oli tilitystä Porin suunnasta huonoista olosuhteista pukukoppien suhteen. Aihetta varmasti on ollut, mutta eipä siellä Porissakaan niin huipputilanne ollut, että olisi varaa avautua tuossa mittasuhteessa.

Tiistai-iltana käydyssä kamppailussa vierasjoukkue NST sai yhden kopin käyttöönsä, joka ei sekään ihan riittänyt kaikille pelaajille. Lattiallakin kamoja vaihdettiin. Hyvät olosuhteet?

Yleisöä oli kyllä hyvin paikalla ja meteliäkin sieltä lähti. Pisteet Poriin.

Pelistä ne yleisön harmiksi ja NST:n onneksi lähtivät Lappeenrantaan.

Varmalla putoajalla on nyt kasassa 8 pistettä. Kuka olisi uskonut?

maanantai 27. lokakuuta 2008

Nainen katsomossa

Seuraava tilanne lienee monelle miesurheilijalle tuttu. Deittailet jotain tyttöä ja pyydät häntä katsomaan ottelua, jossa itse viiletät kentällä. Nainen suostuu tietenkin tulemaan, kehtaamatta myöntää ettei tiedä lajistasi muuta kuin sen, että pallo tai kiekko pitää saada maaliin. Tästä johtuen ottelun jälkeinen aika on hyvinkin mielenkiintoista. Kukaan ei voi olettaa, että kaikkien pitäisi tietää urheilusta sen saloja, mutta urheilua seuraamattomalle naiselle seuraavat kommentit ovat tyypillisiä. Niinä hetkinä miettii usein varmasti itse: "Oothan sä kaunis ja mukava, mutta voisitko olla hiljaa".

Jatkuvaa Syöttöä keräsi kokemusten ja kuulopuheiden pohjalta joitakin "kuolemattomia", joita nainen voi laukoa naama peruslukemilla pelin jälkeen.

1. Joukkue on voittanut harjoitusottelun kauden alla Peräkylän Keijoja (PeKe) vastaan 19-2. Pelaajalle juttu on selvä kuin pläkki. Tuntuu samalta kuin harjoituksissa tehty maali.
Nainen: "WAAUUU!! ONNEKS OLKOON!!! VÄHÄNKÖ HIENOO!!!!!! WOOOOOOUUUU!"

2. Joukkue on hävinnyt tärkeän sarjaottelun. Pelaaja on allapäin, eikä oikeastaan halua puhua ottelusta juuri mitään.
Nainen: "Älä välitä. Elämä jatkuu. Sie olit kuitenkii miun suosikki"

3. Pelaajan oma peli on mennyt päin sitä tärkeässä sarjaottelussa.
Nainen: "Sie olit miun mielestä teidän joukkueen paras"

4. Joukkue on hävinnyt SM-finaalin tms. kauden pääottelun, jossa voittaminen on urheilijalle kaikki kaikessa.
Nainen: "Mitä työ niinku nyt hävisitte? Oliks tuo tärkeä peli?"

5. Normaali sarjaottelu, voitto tai tappio, ei väliä.
Naisen huomiot ottelusta: "Vähän sillä vastustajan #14 oli ärsyttävä se hymy. Mistä se Esa on saannut ne siniset rannenauhat. Vähänkö törkeet. Miten Lars sai pysymään sen pallon kiinni lavassa vaikka se oli ilmassa?"

Siinäpä niitä. Joskus näin vain käy. Onko sinulla hyviä kommentteja? Laitathan kommenttiosastolle. Onneksi nykyisessä suhteessa vastaavia ei tule eteen.

Jatkuvaa Syöttöä ei aio tehdä samanlaista vedosta miesurheilijan katsomossa olevista poikaystävistä. Kokemus ja kuulopuheet puuttuvat.

keskiviikko 22. lokakuuta 2008

Saanks miekii?



jUHo
Re: Ylex-Cup 22.10.2008 14:09

Alla oleva viesti löytyy useimpien pohjois-karjalaisten seurojen vieraskirjoista. Taitavat järjestää ihan kunnon tapahtumaa!

Nimi : Cremu
Löytyi : Viikingit ovat aina kiehtoneet minua.

Viesti : Daavid vastaan Goljat ensi lauantaina Intersport liikuntakeskuksella kello 19.00!

YleX Cupin neljännen kierroksen ottelussa kohtaavat vitosdivisioonan EC Cremasters sekä Josban viime viikolla voittanut NST Lappeenrannasta. Ottelun lisäksi illan ohjelmassa mm. rangaistuslaukaus- sekä tarkkuusammuntakilpailut! Liput tapahtumaan maksavat 3 euroa, ennakkoliput ovat jo myynnissä Intersport liikuntakeskuksella!

Tekeekö EC Cremasters historiaa, vai loppuuko Cupin tuhkimotarina tähän otteluun? Kuinka suuri on ero vitosdivisioonan höntsyporukan sekä liigaseuran välillä? Tule ja totea omin silmin niin ei tarvitse ensi viikolla kavereilta kuulla!


Tuollaista löytyi NST:n vieraskirjasta. Luvassa on siis huikea tapahtuma. Pääsisköhän itsekin ampumaan tutkaan niin ois heittää varma vastaus junnuille, jotka salibandyleirille kyselevät "Paljon vedät tutkaan?" Ei meinaan tuu varmasti edes kolminumeroista tulosta, jos pilkun takana olevaa lukua ei lasketa mukaan.

Barbaarit liigaan?

Lappeenrannan salibandy on saanut taas mukavasti palstatilaa ns. säbämediassa, kun Avokatsomo sekä Pääkallo ovat noteeranneet Antti O. Arposen blogikirjoituksen. Ajattelinpa itse suurena salibandymedian edustajana liittyä joukkoon värikkääseen spekuloimaan asiaa, kun taustatietoakin saattaa olla piirun verran enemmän kuin jo kirjoittaneilla tahoilla.

Barbaarit on todellakin aloittanut 1. divisioonan huikeasti. Rehellisesti sanottuna se yllätti minut, ja on myös hieman yllättänyt ainakin osan Barbaari-laumasta. Pelejä olen käynyt seuraamassa kolme kappaletta ja sen perusteella täytyy sanoa, että ykkösketju Pyysing - Lievonen - Kokkonen on todellakin rautaa 1. divisioonassa. Näin siitäkin huolimatta, että pojat suorastaan kävelevät suurimman osan pelistä.

AOA vertaa kirjoituksessaan ketjua NST:n liigajoukkueen hyökkäykseen. Jälkimmäiseen rykmenttiin kuuluvana olen hieman jäävi kommentoimaan asiaa, mutta siitäkin huolimatta asia ei mielestäni ole kovinkaan vertailukelpoinen. Pelejä katsomassa olleena olen laittanut merkille 1.divisoonan tason, joka on temmoltaan ja fyysisyydeltään jossei nyt valovuotta, niin ainakin pari päivää liigaa jäljessä. Taitojensa puolesta ketju kyllä mahtuisi varmasti liigaan, se on aivan selvä.

Pelasin itse viime vuonna "Lievosena", eli ketjun kolmantena lenkkinä Kokkosen ja Pyysingin kanssa. Nautin. Kaverit ovat hienoja pelimiehiä, joiden kanssa oli ilo pelata. Mielelläni pelaisin tälläkin kaudella samassa joukkueessa.

Tästä pääsenkin kätevästi aasinsiltaa pitkin AOA:n lausahdukseen. "Miksi Petri Pyysing, Toni Kokkonen ja Mikko Lievonen eivät pelaa NST:n liigajoukkueessa? Tähän osaavat tietysti vastata vain pelaajat itse, ja NST:n valmennusjohto."

Hän kirjoittaa myös: "Toni Kokkonen on kokeillut liigassa ja menestyi sielläkin. Menestyisi varmaan vieläkin, mutta se vaatisi sekä miehen itsensä että NST:n valmennusjohdon yhteisymmärrystä. En halua sotkeutua pelaajavalintoihin, mutta minä kaipaan muiden katsojien tapaan lähikausillakin maalintekijöitä liigapeleihin."

Tiedän tasantarkkaan, että miehiä on kyselty NST:n liigarinkiin, kuten olettaa saattaa. Tiedän myös senkin, että pelaavat mielummin alemmalla sarjatasolla. Motivaatio ei riitä liigatason treenaukseen, minkä ymmärrän myös hyvin.

Mielestäni asialla on muutenkin turha spekuloida, kun ovat nyt Barbaareissa. Totta on, että Toni menestyisi liigassakin. Siitä ei ole epäselvyyttä.

Barbaarit liigassa? Rehellisesti sanottuna yllätyn, jos ensi kaudella niin on. Ykköskentällinen on kova. Mutta, niinkuin 12-4 päättyneessä M-Team pelissä vieruskaveri totesi: "Peli olisi tasan, jos ykköskentän maalit otettaisiin pois". Taso ja tehokkuus putoaa roimasti, eikä Barbaarien treenimäärällä ja kunnolla pysyttäisi kahdella kentällä liigavauhdissa. Jos ja kun Lappeenrannassa olisi kaksi liigajoukkuetta, riittäisikö tasokkaita pelaajia kolmeen kenttään niihin molempiin? En usko.

Lisäksi yksi tärkeä pointti: Haluaako Barbaarit edes liigaan? Pojathan pelaavat lähinnä omaksi huvikseen. Salibandy ei ole ihan tärkein asia elämässä, that´s it!

Kommenttiosastoille on tullut Avokatsomoon ja NST-blogiin mielenkiintoisia tekstejä. Pyysingin fysiikkaa haukkunut "Olli" on henkilöllisyydeltään tunnistettu ainakin Jatkuvassa Syötössä. Kirjoitustyyli paljastaa. Hauskaa.

Loppuun vielä kommentti, joka tiivistää mielestäni hyvin sen, onko aiheesta edes järkevää puhua ja lietsoa enempää.

"eikös barbaarit alunperin perustettu jotta niille jotka ovat yli-ikäisiä a-junioreihin ja harjoittelu viisi kertaa viikossa edarin mukana ei juuri nappaa. no reenataan pari kertaa viikossa ja pelit päälle. porukka on niistä ekoista vuosista vaihtunut ja niin on sarjatasokin. mutta ei kai se barbaarien vika ole, että on niin hyviä jätkiä joukkueessa, että pärjään kahdella kentällä reenaten kaksi kertaa viikossa!? antaako lajille arvotusta se, että kaikki joukkueesta juoksee cooperissa 3400? "joo hei me pelataan tätä ns. suunnistuspalloa. juostaan päättömästi ja sillai"? lepo vaa!"

Olen samaa mieltä kuin Akura: Lepo vaa!

maanantai 20. lokakuuta 2008

Näin Lappeenrannassa



Pallo vaparista alakulmaan ja puhelimeen.
Kuvat: Markku Taurama (vas.) ja Lauri Heino (oik.)

Näin Vantaalla









Vasen kuva: Ilme kertoo kaiken oleellisen kyseisen tuomarin toiminnasta. Liitolle kysymys: Pelaajilla ei ole oikeutta kommentoida tuomareita edes huumorilla, mutta onko tuomareilla oikeus haukkua pelaajia "paskoiksi" pelin aikana? Kyseinen herra teki niin. Terveisiä.

Oikea kuva: Punamusta#4 on ymmärtänyt lauseen "Pelaa palloa, älä miestä". Tällä kertaa kohteena olivat väärät pallot. Terveisiä.

Jatkuvaa Syöttöä kiittää kuvista niiden isähahmoa Olli Laukkasta.

perjantai 17. lokakuuta 2008

Hulluja nuo Roomalaiset

Lentävä lause Asterix-sarjakuvasta. Venäläislehdet ovat puineet sitä, kuinka suomalaiset ovat outoja, koska tekivät itseasiassa kaikki kolme maalia omiin. Edellisessä tekstissä mietin, että onneksi ei olla Kolumbiassa niin kukaan ei kuollut oman maalin takia.

Avasinpa tänään Ilta-Sanomien nettisivut. Sieltä paljastui tällaista.

Melko sanattomaksi vetää. Urheilu on näemmä niin raakaa, että kun oma maali syntyy, joku kärsii. Itse tein elämäni ensimmäisen pari viikkoa takaperin Classicia vastaan. Toivottavasti missään ei kärhämöity maalista johtuen.

keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Väärä maali

Olin eilen tiukan aikataulun uhri, jonka vuoksi en päässyt seuraamaan odotettua Venäjä - Suomi MM-karsintaottelua alusti asti. Hyppäsin peliin 30 minuutin kohdalla ja television tulostaulu näytti pahinta mahdollista: Rus 1 Fin 0.

Puoliajalla näin, kuinka Petri Pasanen puttasi pallon maalin edestä omaan rysään. Maali ei mitenkään peruspessimistisenä suomalaisena jalkapallon seuraajana säväyttänyt. Noitahan on sattunut joka karsinnoissa, joskus tärkeissäkin paikoissa. Vielä puoliajan loppuun, vai olikohan se seuraavan alussa, joukkue meinasi puttailla paniikkinappulan ollessa pohjassa toisen oman, mutta ei osunut.

Myöhemmin Veli sitten osui. Kyseessä ei ollut Arttu-veli, vaan Lammen Veli, joka teki Suomen toisen osuman. Valitettavasti taas omaan päähän. 2-0, pari manausta ja kanavan vaihto.

Vaikka maalit tulivatkin puolustuksen avustuksella, on tosiasia se, että ansaittuja olivat. Suomi olisi tarvinnut Bubi-huuhkajan ja 4 serkkua maalitolpille torjumaan. Lisäksi the real Bubi olisi tarvittu kentälle selittämään venäläisten päät sekaisin, ja välttämättä sekään ei olisi riittänyt.

Mikä takaisku MM-haaveille. Odotettu sellainen toki. Onneksi ei olla Kolumbiassa. Siellä oman maalin tekijöitä on kohdeltu aika rumasti. Suomessa moiseen on jo totuttu.

maanantai 13. lokakuuta 2008

En mie ainaskaa

Tirsa kyselee blogissaan Kouvolaan menijöistä? Lyhyen, mutta sitäkin värittömämmän oman Kouvolan historian aikanani voin todeta, että opiskelijan poikaystäväkään ei siellä viihtynyt. Eikä itse opiskelija. Siksi ymmärrän Ramsayn vaimoa erittäin hyvin ja toivotan hyvää jatkoa Kanadassa, joka on Kouvolasta ylempänä listalla: "Paikat, jossa haluaisin käydä".

keskiviikko 8. lokakuuta 2008

Ottelun hahmot






Toni Pekkinen:

Saavutukset: Kaksi vihellettyä rangaistuslaukausta, joista toisen syytä tuskin tietää itsekään. Tuomitsee monien mielestä väärässä sarjassa. Ylimielisen kävelytyylin kruunaamaton kuningas.

Tuomo Reponen:

Saavutukset: Neljä täkyä pakkasen puolella, yksi maali, jonka tosin puttasi kärkkärillä omaan päähän. Pelaa monien mielestä väärässä sarjassa. Netissä itkemisen ja huonon huumorin kruunaamaton kuningas.

Lappeenrannan urheilutalo 5.10.2008: NST - Classic 7-8

Kuvat napsi: Markku "Magic" Taurama

torstai 2. lokakuuta 2008

Varustesota

Liiga on saatu ainakin netissä käyntiin vauhdilla. Pyry Luukkosen housut ovat varastaneet shown ja palstatilat. Pimp my Pants- ohjelmaan housunsa lähettänyt Luukkonen sai takaisin hyvin peittävät pöksyt, jotka kehiteltiin monen ex-maalivahdin miehittämällä verstaalla.

Yksi syy, miksi housut ovat olleet esillä on tietenkin se, että NST sai pisteet juuri kyseessä olevien housujen ansiosta.

Tasuria ei pelistä tullut, ja kaikki eivät olleet tyytyväisiä, kuten itse ehdin toisaalla hieman mainostaa. Kuuleman mukaan karjalainen huumori ei ole uponnut jokaiseen lukijaan, ja tuostakin raportista saatetaan kuulla vielä. Lisää palstatilaa NST:lle. Mutta hei, ei se huumori uppoa täälläkään kaikkiin.

Lupaan kirjoittaa asiasta lisää tänne, jos joku ehtii tehdä sen ensin jossain muussa paikassa.

Myös Jarkko Rantala kärsii samasta ongelmasta. Mies heittää viekkaita kommentteja joka väliin, mutta aina löytyy niitä, jotka ovat mollaamassa, kuten NST:n sivujen keskusteluosastolla.

Varusteista puhuminen on johtanut siihen, että kuuleman mukaan jotkin puolustajapelaajat suunnittelevat mailojensa sisään rautaputkia, jotta poikittaisesta mailasta olisi enemmän hyötyä. Varustetehtailijoiden mukaan kyseessä ei ole virallinen maila, mutta toisaalta säännöissä on paljon tulkitsemisen varaa, sillä liigassa "poikkaria" saa tarjota surutta ilman rautaputkeakin.

Jatkuvaa Syöttöä listasi varusteista Top listat:

Laskussa Top 4
1. Puuhelmet
2. Geeli
3. Rannenauha
4. Mihan huumori

Nousussa Top 4
1. Lisäkankaat
2. Rautaputket
3. Luistimet
4. Jofa-kypärät

Älä seiso kehityksen tiellä.