torstai 11. syyskuuta 2008

Huikea näytelmä

Jalkapallon MM-karsinnat alkoivat. Taas toivotaan ja toivotaan. Joko tällä kertaa? Pääsisikö Suomi vihdoinkin maailmalla niin arvostettuihin ja seuratuihin kisoihin.

EM-karsinnassa kaatui Puola heti kärkeen ja toiveet olivat korkealla. Sitten kämmättiin Azereille ja mitä vielä. Perus-suomalaista toimintaa.

Nyt lohko on kova. Kaksi maata Euroopan neljän parhaan joukosta, jos EM-kisojen tuloksia on uskominen.

Ensimmäinen vastustaja Saksa. Suomi pääsee johtoon "Tintti" Johanssonin osumalla. Stadion räjähtää. Nyt puolustuksen pitäisi kestää. Klose tulee ja tasoittaa pelin hetken päästä. Kotikatsomosta seurattuna tuli se kuuluisa fiilis: "Siinä meni johto, kohta tulevat ohi". Perus-suomalaista toimintaa.

Mitä tekee Suomi? Menee uudestaan johtoon, menettää johtoasemansa vieläkin nopeammin. Taas maalintekijänä joku Klose. Uskomatonta, mutta tulee vielä kolmas osuma. Vaihtomies Daniel Sjölund pelasi kenties elämänsä ottelun. Ensin syöttö ja nyt maali.

Reilu 80 minuuttia kellossa ja saadaan taas yksi pätkä siihen kategoriaan, jonka voisi otsikoida: "Suomen urheiluhetket, niin lähellä mutta niin kaukana"

Epäonneakin on matkassa, kun tämä Klosehan se oli...? tasoittaa ottelun kolmannen kerran.

3-3 tulos tietää pistettä. Se on loistava suoritus Saksan kaltaista futisjättiä vastaan. Niin monet olivat kuitenkin pettyneitä. Minä muiden joukossa. Saksa olisi paikkojen puolesta voinut voittaakin, mutta kun me johdimme loppuhetkille asti. Todella ristiriitaista. Kolme maalia futisottelussa on Suomelle harvinaista herkkua. Vielä erikoisempaa on tehdä se Saksaa vastaan.

Tietäisikö joku niilo muuten, milloin viimeeksi Saksan maajoukkueelle on tehty kolme uunia virallisessa maaottelussa? Veikkaisin, että vuosia saadaan mennä taaksepäin...

Huikea näytelmä se kuitenkin oli. Tästä puhutaan vielä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Saksalle tehty viimeeksi 3 maalia 17.10. 2007 (Tsekki), jonka jälkeen pelanneet 14 ottelua.

Anonyymi kirjoitti...

Herra Reponen, minkä vitun takia sinä ensin aloitat näyttävästi ja suurella mahtipontisuudella ensin esittelyt ( SSV 1/14 ) miesten liigajoukkueista ja sitten homma kuivuu täysin kokoon! Yritä nyt jumalauta jo päättää, että mitä sinä haluat täällä kirjoittaa. Jos sinulla ei tuon vertaa ole pitkäjänteisyyttä johonkin asiaan, niin silloin on parempi olla alottamatta mitään ns. juttusarjaa. Se on lukijoiden silkkaa aliarvioimista herra Reponen!!!

Miha kirjoitti...

Herra Anonyymi,

Joukkuesittelyt ovat tulossa ennen kauden alkua. Osa on jo muotoiltu valmiiksi, mutta ei vielä julkaistu.

Aikaväli ensimmäisen ja loppujen välillä on pitkä, se on totta.

Joku on ilmeisesti virtsannut aamukahviisi, kun juttu noin kismittää.

Se mitä täällä kirjoitan, on täysin oma asiani. Jos ei miellytä, ei tarvitse lukea. Lukijoita en aliarvioi mitenkään.

Kiitos rohkeasta ja rakentavasta palautteesta herra Anonyymi.

Hauskaa liigakauden ja juttuennakkojen odottelua.

Anonyymi kirjoitti...

heh, ihmeellistä miten joku jaksaa noin hiillostua blogintekijän tekemisistä tai tekemättä jättämisistä... Mut kai se kertoo että joku lukee intohimolla ja on kiinnostunut blogittajan mielipiteestä? Jotain positiivista??

Anonyymi kirjoitti...

Yritätkö salaa syöttää lukijoille poliittisia näkemyksiäsi, kun niin usein käytät termiä "Perus-suomalaista"? ;)