torstai 13. joulukuuta 2007

Syöttötuolissa osa 1: Tuomas Arponen

Ensimmäisessä blogissani uhosin, että salibandy tulee olemaan blogiaiheena. Monessa kirjoituksessa se onkin ollut mukana, mutta nyt se ottaa askeleen eteenpäin. "Syöttötuolissa" on uusi haastattelusarja, jossa esiintyy salibandypersoonia ympäri Suomen ja maailman. Ensimmäisenä vuorossa on Josban Tuomas "Bobi" Arponen, joka tunnetaan pelikentällä kovana taistelijana.


Terve Bobi! Pelaat nyt toista kautta kivikovassa Josban miehistössä. Miltä tuntuu pelata sellaisten starojen kuin Esa Jussilan ja Tatu Väänäsen kanssa samassa joukkueessa?

- Rentoja äijiä molemmat, mutta samalla kivenkovia ammattilaisia. Mukavampihan se on että ne on omalla kun vastustajan puolella. Varsinkin Jussilan, kun ei tämmönen alimittanen yllä 2 metrisen kanttiin kiinni millään.

Olet siis selkeästi ongelmissa pitkien pelaajien kanssa. Haluaisitko, että salibandyssa tehtäisiin oma sarja ns. "alimittaisille"?

- No en nyt varsinaisesti, tykkään haasteista. Yleensäkkin tykkään isosta.

Kommentoisitko mieltymystä isoihin. Näkyykö tämä esimerkiksi myös siviilielämäsi valinnoissa?

- No ainahan me pienet miehet ihaillaan kaikkea isompaa, mutta ei todellakaan kadehdita. Ihan tyytyväisiä ollaan siihen mitä ollaan. Kyllä se ehkä tietyissä valinnoissa näkyy. että en lähteny lomalle Imatralle vaan New Yorkiin.

Loma Imatralla on verrattavissa painajaisuneen. Lappeenrantalaislähtöisenä pelaajana olet Imatrallakin vieraillut useamman kerran. Tuleeko Imatralta mitään hyvää?

- Hmm..........................Ei tule kyllä mitään hyvää mieleen, ainakaan ihmisiä tai asioita. NO! Moottoritie. Joensuusta tänäänkin illalla Lappeenrantaan ajellessa Imatran ohittaa suht nopeasti. Ehkä mainittava, että eräs nykyisen seuran johtohenkilö taitaa olla imatralaislähtöinen. Ettei tule potkuja heti tämän julkaistua, täytyy sanoa ,että se on ihan hyvä tyyppi.

Eli Imatrallakin on toivoa. Sitten takaisin salibandyyn. Josban peli on ehkä ollut odotettua vaisumpaa alkukaudesta. Miten itse näet asian?

- Nojoo, eipä tässä loppujen lopuks oo hävitty ku 4 matsia tähän mennessä kautta mikä on vissiin ihan ok.. ja aika hankala spekuloida ees sarjataulukkoa katellen kun meillä on 2-4 peliä vähemmän kuin muilla. Vanhemmat äijät, joista porukka aika pitkälti koostuu taitaa syttyä pikkusen hitaammin susirajan kylmyydessä. Kevätpuolella punakone jyrää aivan varmasti!

Kevättä odotellessa. Hävisitte kasvattajaseurallesi NST:lle, jossa teit pitkän päivätyön, ja jokusen illankin. Kuinka hyvältä, tai kuinka pahalta se tuntui?


- No oma peli oli sillon suht mätä 2. erää, sentään 0-0. eli tasurin oisin ansainnu! Vähän toki ristiriitaset tunteet on aina nst:tä vastaan pelatessa... se syksynen tappio nyt vaan lähinnä oli kruununa medän vähän semmoselle paskemmalle jaksolle. Tappio ois voinu tulla ihan kenelle vaan. Yltiöpositiivisesti ajateltuna onneksi ne menetetyt pisteet meni nst:lle. Kivempihan se on sitten tammikuun alussa nöyryyttää poikia Joensuussa ;)

Niin kai sitten. Olet toiminut vanginvartijana viime kesän. Opitko duunistasi kovuutta, jota tarvittaessa toteutat myös salibandykaukalossa?

- Sanotaanko nyt vaikka niin että enemmän kovuutta oppi haastattelijaa vastaankin pelatessa, eli onneksi ei tullut suurempia kahinoita kesäduunissa, vaikka riskejä ehkä oli jotain muita duuneja enemmän.

Kiitoksia puukosta. Isäsi Antti kirjoittaa tekstejä NST-blogiin, ja vähän muuallekin, jotka saavat paljon keskustelua aikaan. Joudutko itse kuulemaan teksteistä?

- Ainahan noista jotain kuittia tulee, mutta yritän ottaa ne vaan positiivisessa mielessä. Hemmetin hyvä juttuhan se on, että joku viittii kirjottaa ja herättää keskustelua.

Totta puhut. Sitten loppuun nopeita.

Unelmakentällinen?
-Lasse Kurronen - Tuomas Arponen - Tuomo Reponen (kiintiöpaikalla)
Ilari Heikkinen - Timo Kupsanen
Markus Suntila
Joensuu vai Lappeenranta?
-Lappeenranta
Rantala vai Kettunen?
-Molemmat loistavia
Syöttötuoli vai Piinapenkki?
-Syöttötuoli
Lätty vai Lämäri?
-Lämäri ehdottomasti!
Vankila vai Vapaus?
-Vankilatyö, muuten vapaus.

Kiitoksia Bobi!

- Jep. Nyt mäkiloikille ja vedoille. Tuollahan on kylmä talvi....."#¤%¤!...

Näin Joensuussa! Seuraava syöttötuoliin istutettava henkilö paljastuu piakkoin.




Ei kommentteja: