lauantai 15. maaliskuuta 2008

Pieniä piirejä, ja pelikieltospekulaatioita

Tämän tekstin aihepiiriin olen saannut inspiraatiota toisilta ja kolmansilta osapuolilta. Kun pitää korvat tarkkana ja nauraa samoille vitseille kuin muut, uskaltaa niitä luetella itse ääneenkin. Vaikka nyt varsinaisesti ääniversiota en blogiini saanutkaan.

Salibandystahan koitetaan kovaa vauhtia saada arvostettu laji niin yleisön kuin mediankin keskuudessa. Suunta on oikea, mutta onko totuus vasemmalla? Entä jos vedetään suoraan, eli kultaista keskitietä. Muutama todistus salibandyn pienistä piireistä ja sen parissa toimivista ihmisistä tulee tässä. Tulee jotain muutakin.

Pienessä piirissä on spekuloitu, kuinka pienet piirit voivat vallita myös isommissa ympyröissä. Minusta jo sinänsä oli hauskaa, että Salibandyliiton valmennuspäällikkö Jari Oksanen avautui, kuinka poikamaajoukkueen valintoihin vaikuttaminen vaarantaisi hänen työnsä. Tarve avautumiseen tuli, kun Michael Keinänen oli ensin sohaissut ampiaispesää kirjoituksellaan.

Tuskin monessa muussa lajissa vastaavaa nähtäisiin. Lehdistö kirjoittelee milloin mitäkin. Kolumnistit räksyttävät irvailevia leukojaan tuon tuosta, ja tämänkin salibandyblogin kirjoittaja on ylistänyt Imatraa. Urheiluseurojen pomot ja pelaajat antavat kirjoitusten olla omissa oloissaan ja arvoissaan. Salibandyssa, eeeeei välttämättä.

Huipennuksessa olevan salibandykauden alkuvaiheessa Antti O. Arponen arvioi NST:n blogissa, että Oilers sijoittuu 10. sijalle. Playoffeihin ei ole asiaa. Hexi Arteva päätti ottaa yhteyttä Anttiin ja lyödä asiasta vetoa. Näin se homma käy. Ajatus siitä, että Hannu Aravirta ottaisi yhteyttä Jääkiekkolehden toimittajaan sanomalla: "Olit sitten veikannut meidät sijalle 7. runkosarjassa. Pelikaantipaisti vetoa, että ollaan viiden sakissa." huvittaa melkoisesti. Eihän niin vaan kukaan toimi. Hexi päätti toimia.

Tulipa kuuleviin korviini myös surkuhupaisa tarina. Erään liigajoukkueen pelaaja on neuvottelemassa ensi kaudeksi sopimusta uuteen joukkueeseen. Ilmeisen asiantuntevat vanhemmat olivat ottaneet yhteyttä yhden kiinnostuneen joukkueen valmentajaan ja kertoneet, että "meidän poika on kova sana. Lyökää hyvä sopimus kouraan, saa varmasti sellaisia monesta seurasta". En tiedä, onko tällaista toimintaa missään lajissa? Ei voi olla! Tämähän ei varsinaisesti kuvasta salibandya lajina, enemmänkin vanhempien nallekarkinjakotilaisuutta, jossa vuoronumero oli jossain miljoonan jälkeen. Näinkin voi käydä. Ja siltikin... Huippu-urheilustako puhutaan?

Sitten vielä pakollinen kannanotto Tarmo Kirjoselle langetettuun pelikieltoon. Mies lepäili hyvän aikaa sairastuvalla. Tervehtyessään liiga langetti hänelle pelikiellon syksyllä tapahtuneesta pääpuskusta. Okei, pelikielto oli varmasti ansaittu. Puskuthan kuuluvat jalkapalloon (joka muute on huippu-urheilua), tosin silloinkin kohteena on hyvä pitää pallo. Kurinpitäjät eivät osuneet ihan napakymppiin, tuolla toiminnalla. Kauden tärkeimmät pelit edessä ja vanhojen kaivelulla kaverilta mahdollisuus pelata niitä pois. En itsekään välttämättä kuulu Kirjosen fanikerhoon, mutta oikeudenmukaisuutta hänellekin vähän suotakoon.

Huhujen mukaan Peik Salminen ei tule pelaamaan SM-finaaleissa, jos SSV sinne selviää. Viimeisten MM-kisojen finaaleista lähtien Ruotsin Parturi&Hiustenkunnossapitoliitto on nimittäin saamassa päätökseen selvitystään, joka langettaisi törkeään kampauksen sotkemiseen syyllistyneen Salmisen vähintään 10 ottelun pelikieltoon. Kielto tulee voimaan heti, kun pelataan mitaleista MM tai SM-tasolla.

Miksi itse pelaan salibandya, jos sitä en mielestäni huippu-urheiluna pidä ja sen ympärillä tapahtuvat asiat naurattavat? Onpa mahdottoman mukava peli. Ei kai sitä muuten Kajaanin asti huomenaamulla taas lähtisi...

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

oot sä joku retarded??? ekaa kertaako sä kuulet että vanhemmat kehuu omaa lastaan valmentajille/joukkueen tai seuran johdolle? ekaa kertaa kuulet että joku jojo tms aukoo päätään omasta jengistä ja jengin ennakkoarvioista ja vielä lyö vetoa että jengillä menee paremmin ku mitä ennakkoarvio??? oot sä jostain korvesta??? vai oot sä vaan retarded??

Miha kirjoitti...

En tiedä olenko mainitsemasi retarded. Se on mahdollista. Ekaa kertaa kuulen tuollaista. Vastaavanlaisesta vedonlyönnistä, jossa soitetaan toimittajalle suoraan kuulen myös ensimmäistä kertaa.

Lappeenranta on joidenkin arvioiden mukaan korvesta, joten mahdollisesti sitten olen korvesta :)

Ottipa teksti koville.

Anonyymi kirjoitti...

joo sori otti se koville. vähemmästäki valituksesta menee hermot. kaikki on koko ajan mollaamassa säbää jopa ne jotka lajin parissa touhuu. ihmiset vois mielummin tehdä jotain asialle ku vaan valittaa. koskee muitakin asioita ku pelkkä säbä. jos on paskaa ruokaa ni tee sit parempaa. jos säbä on paskaa ni tee parempaa. äläkkä vaan tyydy siihen paskaan ja valita. DO SOMETHING!
En usko että oot retarded tai mistä hitosta mä tiiän. :)

Miha kirjoitti...

No kirjoitushan ei ollut valitusta. Ainakaan tarkoituksellisesti. Oli lähinnä ihmettelyä muutamalle hauskalle ja oudolle asialle. Kuten ehkä olet huomannut, huumoriakin on tekstien väliin yritetty tunkea tasaisesti. Jotkin ymmärtävät. Kaikki eivät.

Hyvä kuitenkin, että otit kantaa. Tekstien kommentointi on kuitenkin suotavaa ja samalla todiste, ettei tätäkään blogia ihan "tyhjille katsomoille" kirjoita :)

Anonyymi kirjoitti...

Eikös Miha nyt "tee parempaa"? Ottaa typeriä asioita esille. Myös meidän lajissa pitää saada arvostella lajia ns. sisältäpäin.. Ei nyt kuitenkaan tarvitse lähteä Urheilulehden tyyppiselle metsästyslinjalle.
Tälläset valitukset että "ei saa puhua pahaa meidän lajista" kuuluu hiihtoliiton meininkiin. Kaikki kehittyminen lähtee kritiikistä.
Enkä muute oo enää korvesta (kiirasta) :)