keskiviikko 19. maaliskuuta 2008

Syöttötuolissa osa 9: Jussi Väänänen

Syöttötuolin yhdeksäs uhri on varsinkin lappeenrantalaiselle salibandy-yleisölle tuttu mies. Väänänen#23 on löytänyt tiensä urheilutalon seinälle. Ensimmäisenä jäädytettynä pelinumerona NST:n seurahistoriassa. Nykyään tämä tuore tyttölapsen isä lätyttelee Barbaareissa, jotka nousivat ykkösdivisioonaan. Mutta nouseeko Jussi mukana? Mitä muuta mies mietiskelee?

Terve Jussi! Onneksi olkoon myös Jatkuvansyötön kautta lapsen syntymästä. Monet ovat sanoneet sen mullistavan koko elämän. Oletko itse huomannut jo mullistuksen aallon? Millä tavalla?
- Kyllähän se hieno tapahtuma oli. Ainakin kaveri on ainut tässä maailmassa joka tykkää miun laulamisesta, tai sitten se on jo tajunnut, että lopetan laulamisen heti kun hän lakkaa itkemästä.

Fiksu kaveri, tullut äitiinsä? Lupauduit haastatteluun "sitten jos noustaan ykköseen". Kuinka paljon harmittaa nyt, kun nousu toteutui ja jouduit Syöttötuoliin?
- Ei haastatteluun joutuminen mutta tuo nousu…pitää taas etsiä uusi joukkue tai alkaa tosissaan reissaamaan. Muutenhan nousu on jo pelkästään alueen salibandylle hieno juttu.

Totta. Olet erikoislaatuinen pelaaja. Harva kaveri on saannut salibandyssa jäädytettyä pelinumeroa. Lappeenrannan Urheilutalolla komeilee kuitenkin seinällä "Väänänen#23". Millaisia tunteita tuo plakaatti herättää sinussa? Lesottaako?
- Itse tilanne herätti mukavia tuntoja ja onhan se hienoa, että seurauskollisuutta arvostetaan. Vaikka Lesottaa on hieno sana, niin täytyy sanoa, että ei.

Hieno ja hieno. Liiton sivujen mukaan sinulla on hyvät kädet, huonot jalat ja kohtalainen keskivartalo. Millainen harjoittelu pitää käydä läpi, että näinkin sopusuhtaiseen lopputulokseen päässään?
- No, kaikkihan lähtee pihahöntsyistä… mutta sen jälkeen panostamalla erilaisiin lajiharjoituksiin, välttelemällä punttisaleja ja liiallista fysiikkareeniä (Jos salille kuitenkin eksyy kannattaa kuunnella musaa, turista ukkojen kanssa ja tehdä huolella vatsoja.). Eli niillä keinoilla millä saattaa tulla hyviä salibandyn pelaajia mutta huonoja urheilijoita.

Siinä neuvo joka junnulle! Olet spekuloinut sitä, kun käsiesi ansiosta pääset vastustajan ohi, mutta jalkojesi ansiosta sama vastustaja tulee vielä uudemman kerran vastaan ennen maalintekosektoria. Tuntuuko, että työmäärä on kohtuuton? Oletko muuten koskaan päässyt läpiajoon?
- Todellakin, joskus joku on kysynyt onko rankkaa pelata koko ajan ylämäkeen – kyllä on. Jos sellaisia ns. puolittaisia ei lasketa, niin ei muistu mieleen. Luulisi, että jo näilläkin pelimäärillä olisi joskus päässyt edes vahingossa.

Jos olet nähnyt Jussin läpi, ilmoita! Sait hieman palautetta Imatran suunnasta blogin kommenttiosastolla, kun olin käyttänyt lausahdustasi tekstissä. Rupesiko harmittamaan?
- Lukeeko sitä blogia joku? Ainahan sitä tappion tuskassa tulee heiteltyä vaikka mitä mutta eipä juuri.

Epäilen vahvasti, mutta joskus joku on lukenut. Olet pitkän peliurasi aikana nähnyt kaikenlaista hiihtäjää ja pelaajiakin. Pistetään samanlaista kuin Matille edellisessä syöttötuolissa. Kenen pelikaverisi ottaisit mukaan autiolle saarelle. Entä mitkä kaksi tavaraa haluaisit hänen tuovan mukanaan?
- Kyllä sinne tulisi vanha kunnon lökäpöksy Juha ”Anttu” Haapalainen (Kaverin kanssa ei ole koskaan tylsää). Mukaan hän ottaisi golfsetin, palloja ja ajettavan ruohonleikkurin. Tässähän on tavallaan kolme ”tavaraa” mutta luin Tiilin haastattelun ja hänhän taisi jättää yhden esineen seuraavalle. Edellytän muuten tässä, että autiosaari on jossain lämpimässä paikassa kuten aina leffoissa.

Voidaan sopia, että on. "Antun" kanssa pelailet myös jääpalloa. Huhujen mukaan taskussa on nyt 3. divisioonan voitto tältä kaudelta. Kumpi on hauskempaa puuhaa, jääpallo vai salibandy? Pärjäätkö jäällä samoilla eväillä kuin parketilla tai matolla?
- Kyllä pitkän tauon jälkeen oli jääpallo ehkä mukavampaa. Pärjään/en pärjää juuri samoilla keinoilla, eli ennakoinnilla ja pikkuvilpillä.

Pikkuvilppi on pelin suola. Vaimosi Anne on myös pelannut salibandya NST:ssä. Puhutaanko teillä kotona muusta kuin salibandysta? Onko kritiikki suuntaan tai toiseen ollut kovaa pelien jälkeen? Jos on, millaista?
- Välillä eksymme muihinkin aiheisiin. Kritiikkiä ei ole kotona jaettu, siis siitä asiasta.

Ei lisäkysymyksiä tuosta. Olet mies joka sanoo mielipiteesi ja asiasi suoraan. Nyt sinulla on tilaisuus täräyttää viiltävä mielipide johonkin valitsemaasi ajankohtaiseen tai vähemmän ajankohtaiseen asiaan. Anna palaa!
- Ei kukko käskien laula. Mutta haluaisin todellisena penkkiurheilijana nostaa esiin sykähdyttävän urheiluhetken kun Raimo Helmistä palkittiin viimeisessä maaottelussa, kerrankin näytti siltä kuin Suomessa olisi jotain oikeanlaista urheilukulttuuria. Lisää sellaista.

Oli todella upea hetki! Loppuun vielä muutamat nopeat.

All-Stars kenttä (itsesi mukaan): - Minä, Matti Tiilikainen, Jarno Heiskanen, Johnny ”boy wonder” Kotro, Aki Seppälä ja Mikko Sinkko. Ollaan yksi takana, taas, ja veskari on otettu pois.

Jääpallo vai Salibandy? -Kaikki pallopelit käy.
Mailannosto vai Maali? -Kyllä kunnon ”Huuli” Sandell vie voiton.
Bure vai Fedorov? -Fedorov
Vastalause vai Hyväksyntä? -Ehdottomasti vastalause.

Salibandyssa muuttaisin...Paljon asioita jotka liittyvät lajikulttuuriin mutta hiljakseen ne kai korjaantuvat.
Syöttötuolissa haluaisin nähdä...Jari Litmasen, ei taida vain olla kovin realistinen, vaikka en täysin tiedäkään sinun suhteitasi.
Seuraavalla kaudella pelaan...vaikea sanoa kun nousukin toteutui mutta jossain sählätään.

Näin siis Jussi Väänänen! Numerolla 10 Syöttötuoliin minun salibandyurani huikein kaveri. Tutkaparinakin tunnettu Lasse "Pouttu" Kurronen.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan mahtava juttu jälleen! Näyttäisi siltä että Tiili, Väänänen ja Kotro ovat tykänneet pelata keskenään, kun aina parhaaseen kenttään eksyy samat miehet. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Loistojuttu taas. Mutta loistava on jutun kohdekin! Kiitos Miha. Kiitos Jussi.

Ihan vain nuoremmille tiedoksi: NST:ssä on kyllä jäädytetty toinenkin pelinumero. Numero 50 on jäädytetty (vuonna 2000?) Reijo Moilaselle hänen 50-vuotispäivänsä kunniaksi. Valitettavasti tieto ei ole kulkenut ihan joka joukkueelle. Paita nostettiin aikanaan urheilutalon kattoon, mutta sitä ei voitu sinne jättää. Ehkä kannattaisi teettää Renulle samanlainen taulu kuin Jussillakin niin asia pysyisi mielessä.

Anonyymisti
MT

Anonyymi kirjoitti...

Mites numerolla 50 sitten pelataan jos se on jäädytetty???

Anonyymi kirjoitti...

Ei pitäis kenenkään pelata NST:ssä numerolla 50. Vaan eipä näytä tieto aina siirtyvän joukkueille.