torstai 17. huhtikuuta 2008

Kuka lähtee, kuka jää

Huhtikuu on hienoa aikaa. Kausi on paketissa, vieraskirjat täyttyvät teksteistä, joissa spekuloidaan minkälaisia joukkueita nähdään ensi kauden Salibandyliigassa. Uutisointia uusista pelaajasopimuksistakin esiintyy, joista sitten seuraa luonnollisesti keskustelua.

Pienen paikkakunnan vieraskirjoissa jännitellään:"Kake ku lähti ni veikkaisin, ettei mitää saumoja pleijareihin ens vuonna". Tai sitten jonkun perinteisen seuran sivuilla mainitaan: "Kyllä nyt on sellainen joukkue kasassa, että noussaan viidessä pelissä ylemmälle sarjatasolla ja siellä budjetti on miljoona, joten Ruotsin maajoukkue on käytännössä meidän ensi kauden joukkueemme".

Kauden jälkeen sitten ihmetellään, kuka floppasi tyylillä. Oskari Frösen vai mestarisuosikki? Toistaiseksi tilanne on tasan.

Salibandyssahan joukkuevalintoihin vaikuttavat muutkin kuin pelilliset tekijät. Koska ammattilaisen palkkaa ei tietääkseni makseta kuin kouralliselle pelaajia koko maailmassa, vaikuttavat valintaan mahdollinen työ- tai opiskelupaikka sekä perhe-elämän tilanne. Tästä syystä monet huiput lopettavat, kun mittari näyttää 30.

Lappeenrantalaisena salibandypelaajana ei huhuilta voi välttyä. Sveitsistä tullessani minua vietiin joka suuntaan. Huumorillakin toki, mutta yksi vitsi on äijäkin. Tänään luin myös melko hauskan tarinan ensi vuotta koskien. NST:n vieraskirjasta, tottakai.

Huhuilija nimimerkkiä lainatakseni: "Nuoret miehet ei vielä huhtikuussa tiedä missä tyttöystävä asuu tai opiskelee syksyllä. Naisten perässä sitten mennään. Miha menossa Kouvolan Susiin?"

Huhuilijalla on jäänyt kuulematta tai näkemättä se, ettei Kouvola kuulu niihin kaupunkeihin joihin muuttaisin. Helpotukseksi tiedän myös, missä tyttöystävä asuu syksyllä. Naisetkin näyttävät suuntaa, mutta Kouvolan Susiin? Kirjoittaja ei selkeästi ole lähipiiriin kuuluva, mutta Miha ei ole menossa Susiin pelaamaan. Ei edes Kouvolaan, muuta kuin ehkä käymään. Sekin ennen kesää.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko jo tietoa/voitko sanoa ilmoittautuuko Barbaarit ensi kaudella divariin? Meinasit vissiin itse mennä Nakkisormiin..?

Miha kirjoitti...

Ei ole mitään tietoa Barbaarien ilmoittautumisesta. Oma pelipaikkakin on tällä hetkellä auki, sopimusta ei ole mihinkään tehty.

Jotain virityksiä tietenkin on, mutta varmaa tietoa ei vielä mistään.

Selvinnee, kunhan kevät tästä hieman etenee.

Anonyymi kirjoitti...

:D:D:D otetaaks tääl ilmottautumisia vastaan :D repee miun puolesta!

Anonyymi kirjoitti...

Miha: voisit kommentoida NST:n tilannetta, Haapasalo ja Kettunen lähteneet, ei ketään uutta tiedossa, Tiilikainen lopettaa, lupaavia junnuja ei ole jne. Sinähän tunnet porukan.

Anonyymi kirjoitti...

Edellinen anonyymi puhuu asiaa, olisi mukava lukea juttua aiheesta. Kolme kovaa peluria (Haapasalo, Kettunen, Tiilikainen) jo poissa ja korvaajia ei tiedossa.

Miha kirjoitti...

Eiköhän NST itse tiedota mahdollisista tulijoista/lähtijöistä, kun aika on. Jotain tietoa ja arvausta on, muttei olisi mielestäni reilua spekuloida niillä tällä palstalla, kun seura ei ole asioista mitään tiedottanut.

Idea on toki hyvä, mutta odotellaan nyt ainakin hetki.

Anonyymi kirjoitti...

onha siellä junnuja, antakaa vähän aikaa!