keskiviikko 22. lokakuuta 2008

Barbaarit liigaan?

Lappeenrannan salibandy on saanut taas mukavasti palstatilaa ns. säbämediassa, kun Avokatsomo sekä Pääkallo ovat noteeranneet Antti O. Arposen blogikirjoituksen. Ajattelinpa itse suurena salibandymedian edustajana liittyä joukkoon värikkääseen spekuloimaan asiaa, kun taustatietoakin saattaa olla piirun verran enemmän kuin jo kirjoittaneilla tahoilla.

Barbaarit on todellakin aloittanut 1. divisioonan huikeasti. Rehellisesti sanottuna se yllätti minut, ja on myös hieman yllättänyt ainakin osan Barbaari-laumasta. Pelejä olen käynyt seuraamassa kolme kappaletta ja sen perusteella täytyy sanoa, että ykkösketju Pyysing - Lievonen - Kokkonen on todellakin rautaa 1. divisioonassa. Näin siitäkin huolimatta, että pojat suorastaan kävelevät suurimman osan pelistä.

AOA vertaa kirjoituksessaan ketjua NST:n liigajoukkueen hyökkäykseen. Jälkimmäiseen rykmenttiin kuuluvana olen hieman jäävi kommentoimaan asiaa, mutta siitäkin huolimatta asia ei mielestäni ole kovinkaan vertailukelpoinen. Pelejä katsomassa olleena olen laittanut merkille 1.divisoonan tason, joka on temmoltaan ja fyysisyydeltään jossei nyt valovuotta, niin ainakin pari päivää liigaa jäljessä. Taitojensa puolesta ketju kyllä mahtuisi varmasti liigaan, se on aivan selvä.

Pelasin itse viime vuonna "Lievosena", eli ketjun kolmantena lenkkinä Kokkosen ja Pyysingin kanssa. Nautin. Kaverit ovat hienoja pelimiehiä, joiden kanssa oli ilo pelata. Mielelläni pelaisin tälläkin kaudella samassa joukkueessa.

Tästä pääsenkin kätevästi aasinsiltaa pitkin AOA:n lausahdukseen. "Miksi Petri Pyysing, Toni Kokkonen ja Mikko Lievonen eivät pelaa NST:n liigajoukkueessa? Tähän osaavat tietysti vastata vain pelaajat itse, ja NST:n valmennusjohto."

Hän kirjoittaa myös: "Toni Kokkonen on kokeillut liigassa ja menestyi sielläkin. Menestyisi varmaan vieläkin, mutta se vaatisi sekä miehen itsensä että NST:n valmennusjohdon yhteisymmärrystä. En halua sotkeutua pelaajavalintoihin, mutta minä kaipaan muiden katsojien tapaan lähikausillakin maalintekijöitä liigapeleihin."

Tiedän tasantarkkaan, että miehiä on kyselty NST:n liigarinkiin, kuten olettaa saattaa. Tiedän myös senkin, että pelaavat mielummin alemmalla sarjatasolla. Motivaatio ei riitä liigatason treenaukseen, minkä ymmärrän myös hyvin.

Mielestäni asialla on muutenkin turha spekuloida, kun ovat nyt Barbaareissa. Totta on, että Toni menestyisi liigassakin. Siitä ei ole epäselvyyttä.

Barbaarit liigassa? Rehellisesti sanottuna yllätyn, jos ensi kaudella niin on. Ykköskentällinen on kova. Mutta, niinkuin 12-4 päättyneessä M-Team pelissä vieruskaveri totesi: "Peli olisi tasan, jos ykköskentän maalit otettaisiin pois". Taso ja tehokkuus putoaa roimasti, eikä Barbaarien treenimäärällä ja kunnolla pysyttäisi kahdella kentällä liigavauhdissa. Jos ja kun Lappeenrannassa olisi kaksi liigajoukkuetta, riittäisikö tasokkaita pelaajia kolmeen kenttään niihin molempiin? En usko.

Lisäksi yksi tärkeä pointti: Haluaako Barbaarit edes liigaan? Pojathan pelaavat lähinnä omaksi huvikseen. Salibandy ei ole ihan tärkein asia elämässä, that´s it!

Kommenttiosastoille on tullut Avokatsomoon ja NST-blogiin mielenkiintoisia tekstejä. Pyysingin fysiikkaa haukkunut "Olli" on henkilöllisyydeltään tunnistettu ainakin Jatkuvassa Syötössä. Kirjoitustyyli paljastaa. Hauskaa.

Loppuun vielä kommentti, joka tiivistää mielestäni hyvin sen, onko aiheesta edes järkevää puhua ja lietsoa enempää.

"eikös barbaarit alunperin perustettu jotta niille jotka ovat yli-ikäisiä a-junioreihin ja harjoittelu viisi kertaa viikossa edarin mukana ei juuri nappaa. no reenataan pari kertaa viikossa ja pelit päälle. porukka on niistä ekoista vuosista vaihtunut ja niin on sarjatasokin. mutta ei kai se barbaarien vika ole, että on niin hyviä jätkiä joukkueessa, että pärjään kahdella kentällä reenaten kaksi kertaa viikossa!? antaako lajille arvotusta se, että kaikki joukkueesta juoksee cooperissa 3400? "joo hei me pelataan tätä ns. suunnistuspalloa. juostaan päättömästi ja sillai"? lepo vaa!"

Olen samaa mieltä kuin Akura: Lepo vaa!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ne jotka suunnistuksessa vain juoksee päättömästi ei varmasti pärjää. Salibandyliigassa voi vielä pärjätäkin tai ainaki pelata muiden mukana. Näin se menee.