keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Väärä maali

Olin eilen tiukan aikataulun uhri, jonka vuoksi en päässyt seuraamaan odotettua Venäjä - Suomi MM-karsintaottelua alusti asti. Hyppäsin peliin 30 minuutin kohdalla ja television tulostaulu näytti pahinta mahdollista: Rus 1 Fin 0.

Puoliajalla näin, kuinka Petri Pasanen puttasi pallon maalin edestä omaan rysään. Maali ei mitenkään peruspessimistisenä suomalaisena jalkapallon seuraajana säväyttänyt. Noitahan on sattunut joka karsinnoissa, joskus tärkeissäkin paikoissa. Vielä puoliajan loppuun, vai olikohan se seuraavan alussa, joukkue meinasi puttailla paniikkinappulan ollessa pohjassa toisen oman, mutta ei osunut.

Myöhemmin Veli sitten osui. Kyseessä ei ollut Arttu-veli, vaan Lammen Veli, joka teki Suomen toisen osuman. Valitettavasti taas omaan päähän. 2-0, pari manausta ja kanavan vaihto.

Vaikka maalit tulivatkin puolustuksen avustuksella, on tosiasia se, että ansaittuja olivat. Suomi olisi tarvinnut Bubi-huuhkajan ja 4 serkkua maalitolpille torjumaan. Lisäksi the real Bubi olisi tarvittu kentälle selittämään venäläisten päät sekaisin, ja välttämättä sekään ei olisi riittänyt.

Mikä takaisku MM-haaveille. Odotettu sellainen toki. Onneksi ei olla Kolumbiassa. Siellä oman maalin tekijöitä on kohdeltu aika rumasti. Suomessa moiseen on jo totuttu.

Ei kommentteja: