maanantai 27. lokakuuta 2008

Nainen katsomossa

Seuraava tilanne lienee monelle miesurheilijalle tuttu. Deittailet jotain tyttöä ja pyydät häntä katsomaan ottelua, jossa itse viiletät kentällä. Nainen suostuu tietenkin tulemaan, kehtaamatta myöntää ettei tiedä lajistasi muuta kuin sen, että pallo tai kiekko pitää saada maaliin. Tästä johtuen ottelun jälkeinen aika on hyvinkin mielenkiintoista. Kukaan ei voi olettaa, että kaikkien pitäisi tietää urheilusta sen saloja, mutta urheilua seuraamattomalle naiselle seuraavat kommentit ovat tyypillisiä. Niinä hetkinä miettii usein varmasti itse: "Oothan sä kaunis ja mukava, mutta voisitko olla hiljaa".

Jatkuvaa Syöttöä keräsi kokemusten ja kuulopuheiden pohjalta joitakin "kuolemattomia", joita nainen voi laukoa naama peruslukemilla pelin jälkeen.

1. Joukkue on voittanut harjoitusottelun kauden alla Peräkylän Keijoja (PeKe) vastaan 19-2. Pelaajalle juttu on selvä kuin pläkki. Tuntuu samalta kuin harjoituksissa tehty maali.
Nainen: "WAAUUU!! ONNEKS OLKOON!!! VÄHÄNKÖ HIENOO!!!!!! WOOOOOOUUUU!"

2. Joukkue on hävinnyt tärkeän sarjaottelun. Pelaaja on allapäin, eikä oikeastaan halua puhua ottelusta juuri mitään.
Nainen: "Älä välitä. Elämä jatkuu. Sie olit kuitenkii miun suosikki"

3. Pelaajan oma peli on mennyt päin sitä tärkeässä sarjaottelussa.
Nainen: "Sie olit miun mielestä teidän joukkueen paras"

4. Joukkue on hävinnyt SM-finaalin tms. kauden pääottelun, jossa voittaminen on urheilijalle kaikki kaikessa.
Nainen: "Mitä työ niinku nyt hävisitte? Oliks tuo tärkeä peli?"

5. Normaali sarjaottelu, voitto tai tappio, ei väliä.
Naisen huomiot ottelusta: "Vähän sillä vastustajan #14 oli ärsyttävä se hymy. Mistä se Esa on saannut ne siniset rannenauhat. Vähänkö törkeet. Miten Lars sai pysymään sen pallon kiinni lavassa vaikka se oli ilmassa?"

Siinäpä niitä. Joskus näin vain käy. Onko sinulla hyviä kommentteja? Laitathan kommenttiosastolle. Onneksi nykyisessä suhteessa vastaavia ei tule eteen.

Jatkuvaa Syöttöä ei aio tehdä samanlaista vedosta miesurheilijan katsomossa olevista poikaystävistä. Kokemus ja kuulopuheet puuttuvat.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Noh, kyllä ne miehetkin katsomossa osaavat laukoa asiattomuuksia. Poikaystäväni ymmärtää kyllä salibandya ihan kiitettävästi, ja on jopa jokseenkin harjaantunut naissalibandyn katsoja (mitä ei kaikista salibandya seuraavista miehistä voi sanoa), MUTTA meni sitten kehumaan vastustajan ÄRSYTTÄVÄN hyvää pelaajaa, jota vastaan olin hävinnyt 1 vs. 1 tilanteen kentällä. Sohvalla olisi nukkunut seuraavan yön, jos sellainen taloudessa olisi.

Miha kirjoitti...

Kyllä varmasti osaavat. Tekstin tarkoitus ei ollut yleistää tai parjata naisia. Kyse oli niistä, jotka eivät seuraa lajia.

Ehkä mukana oli ripaus huumoriakin...

Anonyymi kirjoitti...

Tähän vois lisätä tän meikäläisen "paremman puoliskon" kommentin kun olin muuttanu tänne Tampereelle: "Kumpaa sie nyt alat kannattaa, Tapparaa vai Ilvestä?" Täh?? Olin sanaton. Sitten koitat vain selittää ettei se noin mee et niitä noin vain vaihdella.. Ei ois tullu ruusua tuttu juttu-ohjelmas.

Anonyymi kirjoitti...

Niin no kyl se korpee kun kohtalaisen rankan ja tärkeän, sekä ennenkaikkea VOITETUN matsin, jossa olet itse tehnyt pari tärkeetä häkkiä sekä pelannut joka toisen vaihdon ja odotat naiseltasi suitsutusta sekä kehuja, niin saatkin seuraavan kommentin; "Kylläpä sie oot huonossa kunnossa, nuo muut jakso paljon paremmin vetää päästäpäähän. Sie kun vedät toiseen päähän ni oot ihan puhki ja menet vaihtoon!" Kylläpä sillon vitutti!

Anonyymi kirjoitti...

onhan näitäkin kuultu..."voititteks työ?"...

Anonyymi kirjoitti...

Toisenlainen Nainen

Pelikaverin äiti oli pitkästä aikaa saapunut katsomaan poikansa peliä. Iloinen oli jälleennäkeminen. Pelin jälkeen kuitenkin äiti oli tokaissut pojalleen tyyliin: "muut pojat näytti aika sporttisilta mutta sinä olet tainnut vähän lihota"

kiikaritehoilla äitin kommentti ei varmasti lämmittänyt, vaikka joukkuetovereille hymyn saikin huulille.

Anonyymi kirjoitti...

Meidän emännän kanssa voi jutella jokseenkin asiallisesti pelistä, kun tuo on itsekin salibandytouhuissa mukana, mutta sitä mä en käsitä, että kun "normaalisti" pelin aikana ehtii jonkun hyvän tai huonon pelaajan selästä ehtii bongaamaan nimen tai numeron 60 minuutin aikana, niin keskustelu on tyyliä: - se vaalee pitkätukkanen kellä oli hienot punaset puman kengät oli aika hyvä
- Mikä nimi? Numero?
- En mä muista, mut just se vaaleetukkanen...

Anonyymi kirjoitti...

Tämä nyt ei ole naisen kommentti, mutta satuin pelissä kuulemaan kuinka eräs nuori mieshenkilö analysoi peliä vieraalta paikkakunnalta tulleelle kaverilleen, joka ei kaikesta päätellen tiennyt salibandysta kuin että jotkut kutsuvat sitä sählyksi. Hieman turhan kovaan ääneen tämä 'salibandyn asiantuntija' marmatti miksi kotijoukkue pelaa kaikilla kentällisillä. "miksi ihmeessä noi pelaa kolmella kentällä? peluuttais vaan tota ykköskenttää, niin tulisi tulostakin! nehän ne maalit tekee kuitenkin!" että ei miehet ole sen parempia...

Miha kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista.

Edelliseen viitaten, sama vastaus kun jo aikaisemmin. Hyviä kommentteja niin miehiltä kuin naisiltakin peleissä kuulee näemmä.