maanantai 11. helmikuuta 2008

Kevät tuo, kevät tuo menestyksen?

Lappeenrannan salibandy elää ja voi hyvin. Kenties paremmin kuin koskaan, jos menestystä mitataan ainoastaan miesten sarjoissa. Liigajoukkue, Lappeenrannan salibandyn lippulaiva NST on menossa vahvasti kohti pleijareita. Paikallislehti Etelä-Saimaalle antamassaan haastattelussa valmentaja Jarkko Rantala laskeskeli 24 pisteen riittävän play-off paikkaan. Lähellä ollaan. Toivottavasti urheilutalolla nähdään pudotuspelejä.

Samaisesta Etelä-Saimaasta luin järkyttävän uutisen. Ville Hyyryläinen aikoo sulkea Saimaan Salibandykeskuksen ovet. SBK toimii kotiluolana kakkosdivisioonan Barbaareille, jotka juuri raivaavat tietään kohti 1. divisioonaa. Paikka alkulohkosta eteenpäin varmistui komeasti perjantaina, kun sarjakärki Top Team kaatui 11-6. SBK on yksi parhaimmista paikoista, missä Suomessa olen salibandya pelannut. Tieto tuli täytenä yllätyksenä, ikävänä sellaisena. Lisäksi ns. kotietu lähtee Barbaareilta pois hallin poistumisen myötä. Matolla joukkueemme on ollut suvereeni. Yksikään porukka ei ole lähtenyt Lappeenrannasta pisteiden kanssa.

Miten jatkossa? Kotiottelut pelattaneen Sammonlahden pomppulinnassa. Se siitä kotiedusta ja vahvuuksien käyttämisestä. Bisnes on bisnestä. Kuten "Hysse" itsekin totesi, ei hän koe olevansa vastuussa Lappeenrannan hallitilanteesta. Asiaa ajateltuani tulin tulokseen: Ei hän olekaan.

Uskoisin, että salibandyyn erikoistuneen areenan tarve Lappeenrannassa korostuu entisestään, kun se ainoakin on maaliskuun alun jälkeen historiaa. Kaupungin urheilutoimet, päätäntävalta, hallitus, palokunta, poliisi...ketä teitä vielä on??? NYT HEREILLE! Matto talteen Salibandykeskukselta ja uutta teollisuushallia etsimään.

Halleja tai ei, sarjatilanteet pysyvät ennallaan. Parhaimmassa tapauksessa NST raivaa tiensä mitaleille asti. Historiallinen miesten sarjan mitali ja koristeeksi kakkuun Barbaarien nousu. Lappeenrantalaiset joukkueet kahdella ylimmällä sarjakaudella 2008-2009. Se olisi minun tietojeni mukaan ensimmäinen kerta. Hienoa se olisi myös. Ehkä turhaa toiveajattelua, ehkä täyttä utopiaa.

Jos nyt ensin saataisiin ne pleijarit, ja Barbaarit ensimmäisestä karsintavaiheesta läpi. Silloin pöytä olisi katettu lappeenrantalaisille salibandyjännäreille kevättä varten.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kannanotto! Hallille on tosiaankin tarvetta, toivottavasti asia etenee nopeasti ja mahdollisesti jo syksyllä olisi uusi matollinen pelipaikka tiedossa Lappeenrannassa.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö kaupunki voisi ostaa maton joka tapauksessa, jolloin sitä voitaisiin käyttää urheilutalolla kevään otteluissa? Tuskin uutta hallia ensi syksynäkään on vielä käytössä. Toivottavasti NST:n joukkueilta ei menisi silloin kotikenttäetu...:D

Anonyymi kirjoitti...

niin, sehän pakottaisi NST:n pelaamaan:) Hienosti ovat kyllä pärjänneet rikkomalla peliä ja fyysisyydellä. Onko se sitten yleisöystävällistä?

Miha kirjoitti...

Käsittääkseni matto tulee jokatapauksessa ensi kaudelle. Ainakin sellaista huhua on ollut liikkeellä.

Uutta hallia tuskin ensi syksyksi tulee, se on ihan totta.

NST:n rikkomisesta sen verran, että ainakin ne pelit mitä itse olen nähnyt ovat olleet viihdyttäviä. Muunmuassa hallitseva Suomen mestari SSV oli täysin hätää kärsimässä NST:n pallollisen pelin kanssa Lappeenrannassa. HIFK taas keskittyi lähinnä rikkomiseen Lpr:ssa vieraillessaan. Varmaan liigasta löytyy paljon taitavimpiakin joukkueita, mutta myös niitä, jotka rikkovat enemmän kuin NST.

Anonyymi kirjoitti...

Mihis se matto laitettais? Urheilutalolle? Ihan vaan huhuna :)

Anonyymi kirjoitti...

no onks muka vaihtoehtoja?:)

Anonyymi kirjoitti...

Aina on vaihtoehtoja: sammonlahti :D

Anonyymi kirjoitti...

Toiveajattelua:D