sunnuntai 17. helmikuuta 2008

Syöttötuolissa osa 7: Jussi Kosola

Syöttötuoli iski tällä kertaa Helsingin suuntaan. Tätä kaveria on kerran jo ehditty toivoakin Syöttötuoliin, joten hakemus laitettiin vetämään Mosahallin kupeeseen. Siellä se tavoitti maajoukkuetason puolustajan Jussi Kosolan, joka muutaman päivän miettimisen jälkeen löysi kuin löysikin vastaukset aina niin kiperiin kysymyksiin.

1. Hei Jussi! Erän slogan kuluvalle kaudelle oli/on: "Future is now". Koetko olevasi osa tulevaisuutta vai pidätkö itseäsi jo tulevaisuutensa kadottaneelle liigajyränä. Kausiahan sinulla on jo monta miesten sarjoissa.

-Toi on paha. Jos huomenna vielä aamulla herään niin koen olevani osa tulevaisuutta,muuten oon tulevaisuuden kadottanu.....Ennen toi slogan muuten kuulu "Ficture is now" ja nyt siitä viime kesän aikana joku hullu vääns että "future is now", ja sen mukaan ollaan yritetty mennä eteenpäin.

2. Kiitos täsmennyksestä. Olet näiden kausien aikana tullut tutuksi taitavana puolustajana, jolla pallo pysyy mukana upeasti. Omien kokemuksieni perusteella yksi suosikeistasi on ns. 360 spin-around, jota olet suosinut vuosien ajan. Opitko ensin spinnaamisen vai kävelytaidon?

-Joo, mutta enää se pallo ei vaan jotenki tunnu tottelevan niin kuin ennen vanhaan ja viime spin-aroundistakin on aikaa pari kautta. Koulusta spinnaamisen opin jo aika ajoin Ruhtinas Parkkisen opeilla suht koht samoihin aikoihin kuin kävelytaidonkin.

3. Niin, ala-asteellahan vielä konttasit kouluun. Spinnaukset ja siinä sivussa jotain muutakin on huomattu kovemmissakin piireissä. Maajoukkuevalinta tuli jo ollessasi 20-vuotias. Oliko polvi oikeasti kipeä, kun matka peruuntui vai jännittikö niin paljon, että päädyit tsekkiläisloukkaantumiseen?

-Jännitti muistaakseni silloin niin paljon, että polvi puutui niin pahasti jännityksestä, että olin aivan pelikelvoton.

4. Näinhän siinä herkästi käy. Nuorempana poikana harjoittelit niin paljon sählyä, ettei aikaa muulle jäänyt. Ei edes koululle. Miten nyt, kun ikä alkaa jo painaa. Onko salibandyn rinnalle löytynyt koulua tai töitä?

-Joo no mulla on sellanen ikuisuusprojekti just ehkä loppumassa vihdoin tuolla yhessä merkonomikoulussa. Viitisen vuotta se on jo kestänyt ja muutama kuukaus ois vielä jäljellä, mutta siinäkin ajassa kyllä ehtii tapahtua vaikka mitä. Tai kun kattelin tossa koulujuttuja niin siinä ajassa pitäis ehtiä tapahtua vaikka mitä, jos haluun hyvällä mielellä juhlia koulun päättäjäisiä.

5. Kaikki aikanaan. Sinut esiteltiin Tirsamaan jutussa uuden paitamallin mannekiinina. Kuva ei juuri voisi rumempi olla. Kertoisitko tämän paidan ominaisuuksista enemmän? Miksi suostuit malliksi ja paljonko sait?

-Joo totta...se oli ruma! Kaverisuhteet siinä paloi Tirsaan ja Ruhtinas Parkkiseen, kun näin sen kuvan Tirsamaan sivuilla. Yhtenä iltana kyseiset kaverukset kehottivat kokeilemaan Erän ensi kauden paitaa eli piti riisua paita pois ja sitten he levittivät siirappia iholleni ja alkoivat puhaltaa jonkun junnun karvoja iholleni ja taisivat siinä samassa ottaa jonkun kuvan. Sanoivat, että kuva ei mene kauemmaksi heidän makuuhuoneen katostaan. Tässä sitä ollaan, naurunalaisena mihin vain menee. Kylmää vettä niskaan.

6. Tällaista voi tapahtua. Olet hyvän ystäväsi Tommi Aron pakkiparina liigan yhdessä kovimmista kentistä. Kuinka paljon se harmittaa, että vieruskaveri on tehnyt kovemmat pisteet. Onko keskinäinen kuittailu kovaa?

-Jos totta puhutaan eli ei puhuta, niin ei me paljon toisille kuittailla..Ja pisteistä puheen ollen nii jos jatketaan samaa linjaa nii ei harmita ku vähän. Yleensä se menee enemmän siihen, että ollaa "Toman" kaa meiän hyökkääjii vastaan purnaamassa ja ne meitä vastaan.

7. Mosahalli on sinulle tuttu paikka, eräläinen kun olet. Miltä tuntuisi, jos kävisi kuten Mika Häkkiselle, eli mahdoton tapahtuisi. Ero Mosasta tulisi, ja uusi kotiareena olisi esim. Pasila.

-Ei ikinä. Jos niin kävisi, niin pelaisin varmaan silloin sulkapalloo siellä Pasilassa.

8. Sulishan on hieno laji. Mitä ihmiset eivät tiedä sinusta, tai jostain muusta salibandyliigan tähtipelaajasta. Paljasta itsesi (sanallisesti) tai joku muu Jatkuvansyötön kautta ja ole vihattu ja rakastettu persoona! Ole hyvä!

-Simon Riihelä punnitsee aina pelireissuilla kaupassa ollessaan pullapitkojen painoja ja Reiska (Rein Kivi) avaa kolme kertaa sanaisen arkkunsa pelireissujen aikana, jolloin yleensä kaikki jostain kumman syystä alkaa nauramaan.

9. Voimme vain arvailla miksi. Tulevaisuudessa sinulla varmasti tavoitteita riittää. Kumpi on päällimmäisenä mielessä Suomen mestaruus Erän kanssa vai pelipaikka seuraaviin MM-kisoihin. Entä kumpi on todennäköisempää?

-Tähän on helppo vastata. Ehdottomasti Suomen Mestaruus Erän kanssa ja todennäköisyydet on paremmin kohdalla tässä asiassa.

10. Selviö. Mistä lempinimesi Luimu on lähtöisin?
-Joskus junnuna meitä Erän 85:sia valmensi Isoahon Joni ja Tiaisen Jake. (silloin muuten hävittii teille katkerasti jyväskylän monnarilla 2-1 ja jälkipeleissä muistaakseni jotku teiän lätkäpelaajat Lappeenrannasta oli tulossa hakkaaman Lehtosen Henkan ku se oli pelissä "ajellu törkeesti" Arposen. ) Mutta niiin...Silloin ku noi veti ekat treenit meille nii Joni oli katellu ja kyselly pelaajilta et onks toi aina noin flegun olonen ja alko haukkuu Luimuks ja sit on levy jääny päälle.

Joo, jälkipelit on parhaita pelejä. Itsekin muistan kyseiset jälkipelit. Tekijöitä en tiedä.

Nopeat:

All-Stars kenttä
Lauri Lehtonen-Panu Isoaho-Henri Lehtonen
Lasse Iskanius - Luimu
Ulkomaan diili vai Jori Hiili?
-Jori Diili
Tapanilan Erä vai keräilyerä?
-Tapanilan Erä
Aro vai Savanni?
-Aro <3
Spinaround vai Yläpelti?
-Spinaround
Inhottavin vastustaja?
-Tuomo Reponen. Raastaa vapaa-ajallakin vielä kyssäreillään.
Kommenttisi johonkin haluamaasi asiaan
-...ööö...haastattele seuraavaks Ilua (Ilari Heikkinen) koska haluun tietää miten saa niin hyvät hartiat.

Kiitos ja anteeksi! Näin siis Jussi Kosola. Seuraavaksi Syöttötuoliin istahtaa myös yleisön toivoma mies. Jännityksellä siis odottamaan...

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Seitsemän vuotta sitten 2001 C-poikien loppusarjassa NST pudotti Erän pois neljän parhaan loppuhuipentumasta 2-1 voitolla. Henri Lehtonen iski toisen erän alussa poikittaisella mailalla Tuomasta niskaan ja selvisi muistaakseni kahdella minuutilla, mutta Tuomas ei pelannut enää siinä pelissä. Viimeisellä minuutilla H. Lehtonen sai 5+20 min. ja muutama NST:n pelimies taisi käydä aika kuumana.
Kosola oli jo silloin arvostettu herrasmies, eikä sortunut sikailuun. Erä jäi sinä keväänä ilman mitalia, mutta vuosina 2002, 2003, 2004 ja 2005 Erän kasivitoset pokkasi SM-mitalin, eli oli se NST:n voitto aika arvokas.
Siitä Erän junnuporukasta taisi olla Kosolan lisäksi neljä muutakin nuorten MM-kultajoukkueessa.

Miha kirjoitti...

Kyllä. Muut kaverit olivat Mäenpää, Kapanen, Lehtoset. Kukkola pelasi vielä silloin mielestäni SB Prossa.

Joukkueen kotiinjäävänä varamiehenä oli Erän maalivahti Juhani Jalkanen, joka liittyi ennen finaalia joukkueen mukaan.

Syynä ei ollut kenenkään loukkaantuminen, mutta se on täysin toinen tarina se tarina...

Anonyymi kirjoitti...

eli joku ryyppäs liikaa?

Anonyymi kirjoitti...

Oliko se niin, että Jalkanen lensi omalla (tai isän) kustannuksella Helsingistä Prahaan ja palkintojenjaossa pokkana käveli Suomen maajoukkueen letkaan mukaan MM-mitalia vastaanottamaan? Olematta kokoonpanossa yhdessäkään ottelussa!

Miha kirjoitti...

Ehkä siitä matkasta voi joskus tarinan kirjottaa. Itsekin kun 4 päivää Prahassa kyseisenä ajankohtana olin.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä juttu tänään pääkallossa.

Anonyymi kirjoitti...

Josko se olis se Tiilikainen seuraavaks? :)

Miha kirjoitti...

Selvinnee sunnuntaina Matin nimipäivänä ;)