perjantai 22. helmikuuta 2008

Savonlinnasta susirajalle ja takaisin

1. divisioonan karsinnat alkoivat. Ensimmäinen ottelu pelattiin keskiviikkoiltana Savonlinnassa. Ottelu kesti osapuilleen kaksi tuntia. Paluumatka osapuilleen saman verran. Paluumatka tuntui 5 kertaa pidemmältä. Syy siihen löytyy taas ottelusta, joka siis oli jotakuinkin samanmittainen.

Paikallinen Top Team pyristeli 6-4 tappioasemasta väkisin rinnalle. Jatkoajalla tekivät vielä temput ja laukoivat voittomaalin. Yleisö sai varmasti haluamansa kotijoukkueen ohella, mutta itseäni ei paljon naurattanut.

Tuomarityöskentelystä on pakko taas sanoa pari valittua sanaa. Tämä ei johdu millään lailla inhostani tuomareihin, eikä edes siitä, että olisin katkerana itkemässä, kuinka tuomarit pilasivat meidän pelimme. Näin ei todellakaan ollut, sillä voiton avaimia tarjottiin kolmannessa erässä, kun saimme 5 minuutin ylivoiman. Lahja otettiin vastaan, mutta pakettia ei koskaan avattu.

Mutta ne tuomarit. Toivoisin, että liitto löytäisi peleihin tasapainoisen tuomariparin, joka tajuaa pelin hengen. Vai onko oikein antaa käytösrangaistus pari minuuttia ennen ottelun loppua. Ottelun, jonka panokset ovat korkealla. On varmasti, mutta se syy? V**tu. Siinäpä se. Tuo sana pääsi joukkuetoverini suusta ja nalli napsahti. Suivaantuneena siitä kaveri heitti mailan, josta nyt 2+10 min on ihan oikea tuomio. Mutta se ensimmäinen pikku kakkonen. Ransukin häpeäisi.

Niin taisi hävetä myös toinen tuomari, joka muuten oli kuulemani mukaan Hatsinan valmentaja. Mies painoi päätään alas, kun toinen pillipiipari puhalteli sulosäveliään ilmaan ottelun tuoksinnassa. Hyvä kysymys on myös se, miten Hatsinan (joka karsii myös paikastaan ehkä Top Teamia tai Barbaareja vastaan) valmentaja voi olla viheltämässä tätä peliä?

No, oli miten oli. Lauantaina painellaan kohti Joensuuta kohtamaan PyU, joka kyykkäsi ilman ylöspääsyä ensimmäinen ottelunsa LeBaa vastaan. 9-0. LeBa tulee sitten sunnuntaina lähes nostalgisissa merkeissä Lappeenrantaan. Kyseessä on Saimaan Salibandykeskuksen viimeinen virallinen sarjaottelu. Tunneskaala käydään varmasti läpi laidasta laitaan. Tai sitten ei, ihan sama. Kunhan 4 pistettä tulee taskuun ja karsinnat jatkuvat. KAIKKI SBK:LLE klo 19 SUNNUNTAINA!

Emme ole hävinneet kotikentällä vielä kertaakaan. Samassa tilanteessa edustamani joukkue oli, kun alkamassa oli kauden viimeinen peli pari vuotta sitten. A-junioreiden finaali NST - IC Akatemia. Ja kuinkas sitten kävikään...