tiistai 5. helmikuuta 2008

Upee kuten Super Bowl

Sunnuntai-maanantaiyönä tapahtui taas jotain, mitä niin monet olivat odottaneet. Amerikkalaisten suuressa suosiossa oleva Super Bowl pelattiin. En ole amerikkalaisen jalkapallon ystävä, mutta joka vuosi olen kuulunut niiden 40 000 suomalaisen joukkoon, jotka tuon massiivisen tapahtuman katsovat.

Näistä 40 000 suomalaisesta monet luultavammin vetävät samalla periaattella kuin minäkin. Super Bowl on klassikko. Se on tapahtuma "jota ei voi missata", vaikka se on ainoa kerta vuodessa, kun kyseistä lajia katsoo.

40 000 suomalaisen joukosta löytynee myös seuraamistavaltaan samanlaisia ihmisiä kuin minä. Lähes poikkeuksetta puoliaika on liikaa, uni tulee silmään ja peli on siinä. Tänä vuonna tosin heräsin ottelun loppusekunneilla, kun 9-henkisen kisastudion hereillä olleet räjähtivät huutoon New Yorkin touchdownin merkiksi. Käsittääkseni hereillä oli tuolloin 4-5 henkilöä. Tämä tukee sitä luuloani, että 40 000 suomalaisesta vain n. 20-25 000 katsovat ottelun suorana alusta loppuun. Itse olen suoriutunut urakasta vain kerran. Armeijan yövartiossa, jossa ei ollut muuta tekemistä kuin telkkarin katsominen. Valvoa piti kuuteen asti. Tulihan siellä joskus nukuttuakin, mutta ei sinä yönä.

Tänä vuonna uni kuitenkin voitti juoksukisassa loppuvihellyksen ja tuli ensimmäisenä maaliin. Onneksi on internet ja YouTube, josta voi kätevästi katsoa ratkaisuhetket aamulla.

Ensi vuonna aion katsoa ottelun alusta loppuun. Toivottavasti seuraavana päivänä ei ole töitä...

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Miha! Lueskelin tässä juttujasi ja totesin itsekseni niiden olevan aivan mahtavia! Seuraava mukava ihminen syöttötuoliin olisi muuten Tiilikaisen Masa, miehellä kun nyt ura liigassa loppuu niin olisi kiva kuulla hänen mietteitä. Ehkä toive toteutuu? Sitä odotellessa.

Miha kirjoitti...

Kiitoksia Anonyymi! Tiilikaisen Matti on omalla listallani myös yhdeksi tulevista haastateltaviksi. Matin tuntien hän luultavasti lupautuu hommaan mukaan. Eli toiveesi todennäköisesti toteutuu. Seuraava syöttötuoliin istahtava on jo kerran täällä toivottu Erän Jussi Kosola.

Anonyymi kirjoitti...

sama homma, eka kerta oli kun tuli kokonaa katottua ja sama syy, nykyään aluepartion vuoro vaa kestää seittemään asti jopa , väsytti :) hyviä juttuja koutsi, keep up the good work!