keskiviikko 28. marraskuuta 2007

Toimituspäällikkö painajaisena

Kuten Tirsa jo blogissaan asian ilmaisi, minun on helpompi kirjoitella omassa blogissani. Täällä sananvapaus on voimissaan, kukaan muu ei pääse väliin. Vain yksi mies määrää, mitä blogiin eksyy, ja se olen minä.

Aina asiat eivät näin kuitenkaan ole. Pääkallo.fi- kirjoituksiani odottaessaan toimituspäällikkönä häärivä Tirsa on jo valmiiksi kirjoittanut tukun salibandyyn liittyviä lauseita, joilla mahdollisesti voisi korvata omani. Kun kirjoitan Sveitsin NLA:sta ja NLB:sta, jutut ovat aina täysin erilaisia, kun ne julkaistaan. Tuloksiakin on väritelty miten sattuu ja joskus Sveitsin NLA:n ottelu Tapanilan Erä - Alligator Malans on päättynyt 10-0. No joo.

Tässä kuitenkin hieman esimerkkejä, miten teksti muuttuu asiantuntijan käsissä, kun tällainen amatööri sen ensin on kirjoittanut.

1. "Sveitsin liigassa nähtiin todella tasainen kierros, jossa suomalaisista kunnostautui parhaana Lasse Riitesuo."

Julkaistu: Lasse Riitesuo teki 2+1.

2. "Olli Oilingin Chur oli suurissa vaikeuksissa Floorball Könitzia vastaan. Oilinki merkautti tehot 1+2, mutta pisteet jäivät ottelusta kuitenkin saamatta."

Julkaistu: Köniz - Chur 6-5. Oilinki pelasi hyvin.

3. "Pelimme on ollut alkukaudesta hieman tahmeaa. Suunta on kuitenkin kokoajan parempaa kohti, ja edellisen ottelun voitto ruokki paljon itseluottamusta, Sveitsissä hyvin viihtyvä Anssi Pärssinen pyörittelee."

Julkaistu: Pelimme paranee askel askeleelta, Pärssinen sanoo.

Loppuun vielä todellinen helmi edellisestä tekstistä, jonka loppuun toimituspäällikkö itse lisäsi NLB:n kierroksen suomalaisten pisteet. Lapsus oli netissä muutamia tunteja, mutta se oli sitäkin hauskempi. "Zugin suomalaiskaksikko Tuomo Reponen ja Tommi Pulli". Nauratti aivan sikana, eikä tämä ollut edes väritys ;)

Ei kommentteja: