maanantai 7. tammikuuta 2008

Syöttötuolissa osa 4: Simo Ruuskanen

Kohtalaisen lyhyen, mutta sitäkin värikkäämmän urani aikana olen tavannut hienoja ihmisiä ja jopa valmentajia. Yksi heistä, jos ei nyt ylitse muiden, mutta ehdottomasti palkintopallilla kukkapuskaansa heiluttava mies on Simo Ruuskanen. Mies, joka tällä hetkellä valmentaa NST:n liigajoukkuetta. Istutin lievästi sanottuna hauskan veikon Syöttötuoliin. Tulos oli juuri niin tehokasta, kuin oletinkin.

Terve Simo! Viime talvena olit tässä vaiheessa kautta mielissäsi siitä, että treeneihin on ollut kiva ajella vähäisen lumen takia. Onko tänä vuonna tullut enemmän ilon aiheita?

- Terveppä terve, Miha. Ja juu, tottakai, mut nastat ois kivat, nastat.


Eli parannettavaakin löytyy. NST söi kesän makkaraa, ja peli kulkee yllättävän hyvin. Kertoisitko omin sanoin makkaransyöntikilpailuista ja mahdollisista tuloksista? Olet kuitenkin Jaken kanssa niitä järjestellyt.

- Jaahas, tällä kertaa sitä makkaraa syödään ihan kilpaa. Ok sitten, makkaransyöntikilipaaluissa on 3 lajia: 1.Kuka syö eniten(klassikko), 2.Makkaratuijotus(eli makkara nokan alla kaveria tuijottaen, kumpi lankeaa ensimmäisenä, tuttu juttu) ja 3. Piilota makkara(t). Tämä viimeinen on hieman harvinaisempi, lähinnä kauden päättäjäisiin sijoittuva laji. Sanotaan näin, että kyllä Kososen Eero ottaa ainakin ensimmäisessä lajissa kirkkaimman mitalin. Jakke on pirun velmu tuossa kakkosessa. Kolmannesta ei ole mitään hajua, viimevuotista kisaa puidaan vieläkin. Olisiko Rahkosen Vili voittanut..?


Vili ainakin oli vahvasti esillä. Voittajasta en ole itsekään varma. Salibandyn lisäksi olet harrastanut monia muita lajeja. Mm. hiihtoa ja jääpalloa. Olet menestynyt ja saanut huhujen mukaan yli 50 hopeamitalia. Kerrotko, mitä hopeaa arvostat eniten ja SEN hopean tarinan.

- No tuosta hiihdosta tulikin mieleen, että kohtuullisen kovaa sivakointia oli tuossa 80-luvulla ja menestystä tuli…Ei tosin minulle. Löysin jostain vanhan kuvan, jossa olin reppanan näköisenä (niin kuin aina) lähtövaatteen alla starttia odottamassa. Jotenkin toivoin, että enhän minä tuossa kuvassa voi olla. Totuus kuitenkin paljastui kääntöpuolen tekstistä: ” Simo, -87, hiihtokilpailut, sijoittui 31. Oijoi…Hopea olisi maistunut. Muut pojat sai palkinnoksi kasettinauhuria ja muuta kivaa.


Toivottavasti mehukojussa oli edes kuumaa juotavaa. Salibandyssa olet ollut menestynyt junnuvalmentaja ennen siirtymistäsi liigajoukkueeseen. Sait yllättäen viimeiseksi juniorivalmennusmitaliksi Hopean. Kuinka paljon rankkarikisatappio kismittää sinun mieltäsi tänä päivänä?

- Tolppa sisään – tolppa ulos…Äh, ei tuollasia olekkaan. Eli ihan sama. Kuitenkin kaikki mitalit himmenee, viimeistään kun laitetaan valot pois. Tuomo, joko sinun haavasi ovat umpeutuneet?


Kyseisen ottelun kohdalla. Eivät kai koskaan. Huhujen mukaan harrastat tätä nykyä juoksua. Haluaisitko kertoa lisää sprinteistäsi, joita teet useimmiten kaupunkimaisemissa.

- Juu, meillä on muutaman hyvän kaverin (tilanne 7.1.2008) kanssa sellainen tiimi, ns. Kuuma Ryhmä. Tällä sakilla sitten sprinttaillaan, ehkä kotimaisemissa yhä harvemmin. Kadut (naamat) kun alkaa olemaan jo sen verran kuluneita.


Olet Prismassa töissä, joka asiakkaiden onneksi ja suruksi laajeni noin Forssan kokoiseksi alueeksi. Löydätkö enää omalle osastollesi? Itsehän en löydä sieltä enää juuri mitään.

- Kyllä löydän. Voin tulla oppaaksesi, jos sitä tarvitset. Tiedät numeroni. Myös edes auttava lukutaito on osoittautunut helpotukseksi kaupassa asioidessa. Voit pysäköidä traktorisi(muista lukkoketjut) minun vastaavan viereen. Siitä on ovelle max 20m, et voi eksyä.


Kiitos, oloni on jo turvallisempi. Olet kokoelmajoukkueiden miehiä. Olet pelannut Heartbreakersissä sekä toiminut Finnsta IBK:n taustalla. Kumpi on sinulle läheisempi, entä kumman joukkueen voittoa toivoit, kun Finnsta IBK ja Heartbreakers ottivat yhteen Uppsalan turnauksen finaalissa.

- Paha. Hienoja ja maineikkaita joukkueita molemmat. Toivoin vuorotellen molempien voittoa, mutta en kummankaan häviötä, ok. Käsittääkseni molemmilla oli myös hienot taustaryhmät mukana, eli miten kävi spektaakkelissa taustaryhmät vs keltatakkiset??

Kentällä olleena vaikea sanoa näin äkkiseltään. Finnstasta puheenollen, heidän reissunsa ovat tietääkseni melko värikkäitä. Mikä on Physio Supervisor Simo Ruuskasen vastuu niillä reissuilla?

- Monihan kuvittelee, että reissut olisi pelkkää lomailua ja turistikohteiden pälyilyä, mutta ei. Kyllä se on kovaa duunia hienon joukkueen kanssa viikon verran. Harmi että se turnaus on myös jäänyt voittamatta, hopeaa siis sieltäkin…Oma duuni oli ihan perushuoltajan hommia, pullojen täyttämistä ja tyhjentämistä. Ja jos opas oli joskus hukassa, niin piti miettiä halleille kulkua, parkkipaikkojen löytymistä ym.


Iso rooli pienellä miehellä. Moni ihminen ei varmasti tiedä, että juuri sinä olet henkilö, joka keksi Miha-lempinimen kaverille, joka tätäkin blogia kirjoittaa. Kuinka paljon häpeät, että olet näin kyseenalaisen kaverin lempinimen isä?

- Pakko myöntää, että se oli sekavaa aikaa se. Kaikkea ne C-juniori-ikäiset nassikat uskovatkin. Sori.



Viimeeksi tänään joku C-juniori-ikäinen huusi minua Mihaksi työmaallani. Se toki söi miestä, mutta muuten olen asian kanssa sinut. Viimeiseksi kysymykseksi tulevan kevään tilanne. NST voittaa Suomen mestaruuden. Happee taipuu jatkoajalla 3-2 viidennessä ottelussa. Voittomaalin tekee Jari-Pekka Lehtonen Simo Ruuskasen syötöstä, joka pelaa ensimmäistä otteluaan tällä kaudella. Mitä matkan varrella on tapahtunut?

- Happee on ainakin pelannut hemmetin kovan kevätkauden. Sillä selittänee myös nuo kaksi tappiotamme finaalisarjassa. Muuten ok.


Loppuun nopeat:

Unelmakentällinen (itsesi mukaan laittaen)

-Tähän meni aikaa, mutta sain lopulta oikean vastauksen:
Simo Kopsa – Ville Perälä – Manu Laurikainen
O-P Englund – Simo Ruuskanen
MV Janne Okko

Höntsäten vai Täysillä?
-Riippuu seurasta
Kouvola vai Lappeenranta?
-Mikä juttu tää on? Lappeenranta
Kentällä vai penkin takana?
-Ei ainakaan kentällä. Joko penkin päässä tai takana.
Paini Tinken kanssa vai paini Karhun (Ei Jari) kanssa?
-Ok, eli Tinkeä en ainakaan, eli karhu.
Makkaranpaisto vai kova treenaus?
-Tällä sapluunalla se olisi sitten tuo jälkimmäinen…
Siru vai Rusi?
-Kiitos

....Kiitos itsellesi! Näin siis Simo Ruuskanen. Seuraavaksi syöttötuolissa näemme liigapelurin, jonka nimeä en tässä vaiheessa vielä paljasta.

Ei kommentteja: