keskiviikko 2. tammikuuta 2008

Syöttötuolissa osa 2: Timo Mäkynen

Toisena henkilönä syöttötuoliin istahti Timo "Tirsa" Mäkynen. Mies on kotoisin Helsingistä ja vaikuttaa salibandypiireissä mm. Pääkallo.fi:n toimituspäällikkönä. Unelias kaveri viihtyy myös Tirsamaassa, (toim. huom. suosittelen) joka on miehen henkilökohtainen projekti, tarkemmin sanottuna blogi. Seuraavassa lisää tästä lähes kaksimetrisestä entisestä liigapelurista.

Hei Timo! Olet kärsinyt loukkaantumisista, joiden johdosta salibandyurasi kentällä on päättynyt, onko elämää salibandyn jälkeen?

- Onhan sitä, vaikka pelaaminenkin vielä houkuttaisi aika paljon. Kynä kuitenkin sopii meikäläisen käteen paremmin kuin mela.

Peliurallakin ehdit saada tulosta aikaan. Kumpi on henkilökohtaisesti kovempi meriitti, "miesmalli”-kuva salibandyliigan etusivulla vai Pääkallo.fi:n toimituspäällikön titteli?

- Kuittailujen perusteella varmaan se kuva, mutta Pääkallo.fi:n mennessä eteenpäin tulevaisuudessa todennäköisesti jälkimmäinen. Ei ihme, että yleisö ei löydä katsomoon, kun lajia promotaan jollain meikäläisen kuvalla. Onneksi poistivat kuvan sieltä liigan sivuilta, niin salibandylla on paremmat saumat nousta suurten urheilulajien joukkoon.

Ei niin kauan, kuin oma kuvani on salibandyliigan etusivulla vaihtuvassa kuvasarjassa. Olet tosiaan Pääkallo.fi:ssä vahvasti mukana. Miten toiminta on lähtenyt käyntiin omasta mielestäsi?

- Erittäin hyvin. Lehdelle ja nettisivustolle on selkeästi ollut Suomessa salibandyn parissa tarvetta. Alhaisesta 15 euron vuositilaushinnasta huolimatta lehden tilaajia saisi tietysti aina olla enemmän. Huomaa että salibandyväki on tottunut saamaan kaiken ilmaiseksi. Mitä maksat mulle tästä haastattelusta?

Saman verran kuin sinä minulle Pääkallo.fi kirjoituksista. Pidät majaa internetin maailmassa myös Tirsamaassa. Olen huomannut, että Erän pelaajat saavat puukkoa silloin tällöin. Oletko katkera heille menneistä ja tulevista vuosista, vai missä syy?

- ”En ole katkera, hän toteaa katkerasti.” Eräläisistä on helppo heittää huulta, kun tietää jo kokemuksesta, ettei ne ota läppiä liian vakavasti ja tule kaupungilla halaamaan puukko kainalossa. Osasyy on myös se, että kuvatoimittajani, Dubbelandian Ruhtinas Jari Parkkinen on erikoistunut eräläisiin, ”Specialised for periods”.

Se selittää paljon. Hyvät ystäväsi Tom Strömsten ja Saku Lehti siirtyivät SSV:hen. Ajatusleikki: Finaalissa kohtaavat SSV ja Erä. Kumman puolesta Timo Mäkynen heiluttaa lippua?
- Puolueettomana toimittajana en voi heiluttaa oikein kummankaan lippua. Jos on Erän kotipeli ja Erä on myynyt pääsylipun, niin varmaan Erän lippua. Samalla logiikalla SSV:n kotipelissä SSV:n lippua.

Odotin sinun pystyvän parempaan. Jos on Bobi mielestään alimittainen, on sinulle siunautunut senttejä ainakin jonnekin. Mikä on pituutesi salaisuus?

- Suosikkinäyttelijäni, Erä-hyökkääjä Pasi Laitilan mukaan olen syönyt nuorena paljon spagettia seisaaltaan. Elopituuden jälkeen muista pituuksista osaa parhaiten vastata naapurissa kiikarien takana lymyilevä naishenkilö.

Puhut varmaan showsta, jonka järjestät naapureille juuri ennen nukkumaanmeno aikaa. Olet tehnyt pitkän työn salibandyn eteen netissä juttuja kirjoittamalla. Kuinka usein olet saanut "Hyvä Timo!" kommentin ja taputuksen selkään. Tunnetko, että työtäsi arvostetaan?

- Oliko painotus sanassa PITKÄN työn? Kieltämättä kirjoitusmäärään nähden aika vähän sitä palautetta tulee. Normaali kommentti ensin kiivaan utelun jälkeen on ”ihan hyvä juttu”. Rakentavimmat kommentit kuulee silloin kun vastapuoli on humalassa, Se on ihan ymmärrettävää, eivät naisetkaan uskalla tulla juttelemaan minulle muuten kuin kännissä. En koe että duuniani mitenkään erityisemmin arvostettaisiin, mutta en minä mitään ”Kaikki kirjottaa” –pokaalia kaipaakaan.

Joo, ei se pokaali ole mitenkään erikoinen. Miltä salibandyliiga näyttää silmiisi tällä hetkellä? Oletko yllättynyt jostain, toisaalta, mistä et ole yllättynyt?

- Tietyt joukkueet ovat tietysti yllättäneet positiivisesti ja (hiv)negatiivisesti. Muutamissa peleissä wauhti on yllättänyt menneisiin vuosiin verrattuna sen verran, että kirjoitin sen kaksoisveellä. En ole yllättynyt siitä, etten ole yllättynyt yllättymättä olemisesta.

9. Sitten takaisin todellisuuteen. Heräät railakkaan illan jälkeen Matti Nykäsen ja Tarja Halosen välistä. Mitä on tapahtunut?

- Päällekkäin välistä vai vierekkäin välistä? Olemme olleet Linnan juhlien jälkeisillä jatkoilla juhlistamassa kirjoittamaani menestyskirjaa: ”Maailman ympäri 75 päissään”. Molemmat ovat lähteneet puuliiterille mukaan Matille yllyttämästäni ideasta nykästä halosta.

Loppuun nopeat:

Unelmakentällinen?

- Sami Strömsten – Saku Lehti, Lauri Kapanen - Timo Mäkynen – Jani Kukkola
Univiidakko vai Tirsamaa?

-Tirsamaa. Ainoastaan su-ma liskojen yöt vietän univiidakossa.
Oilinki vai Ojala?

-Ojala. Ei kasva nännit poskissa.
Fila vai Loukki?

-Fila. Minua on kielletty reagoimasta lauseisiin, missä esiintyvät sanat loukki tai pelillä.
Kynä vai Maila?

-Kynä ja näppiz.


Kiitos haastattelustasi Timo! Seuraavaksi syöttötuoliin istahtaa Juha "Leiska" Leinonen.




Ei kommentteja: