maanantai 28. tammikuuta 2008

Syöttötuolissa osa 6: Henri Johansson

Uskomatonta, mutta totta! Hän on täällä, ei toki fyysisesti, mutta mustaa on valkoisella. Aavistelin viime kirjoituksessa, että Henri Johansson välttelee Jatkuvaasyöttöä, mutta mitä vielä. Tekstiviestillä tiedusteltu pyyntö oli täysosuma. Akku oli päällä tällä kertaa ja tämä Classicissa pelaava taiturimainen hyökkääjä suostui haastatteluun.

Hei Henri! Pääsit tammikuun alussa niiden harvojen suomalaispelaajien joukkoon, joilta löytyy Euroopan Cup-mitali. Millainen kokemus oli? Onko jossitteluun aihetta?

-Erittäin hieno kokemus. Ruotsalaiset vaan jäi vielä kaatamatta, joten ei se pronssi ihan hirveästi kyllä lämmitä. Mutta hurrit olivat meitä hivenen parempia, joten pronssia enempää ei oltaisi ansaittukkaan.

No, ehkä ensi vuonna sitten. Olet mahdottoman näppärä kaveri pallon kanssa. Toisinaan saatat tehdä maalin tai kaksi, parhaimpina päivinä yhdeksän. Kuinka paljon lesottaa se, että salibandyliigan yhden ottelun maaliennätys on sinulla?

-Eipä sillä kauheasti voi lesoilla jos jakaa ennätyksen Riitesuon Lassen kanssa. Jos se olisi kokonaan omissa nimissä, niin sitten ehkä vähän lesottaisi.

Tee sitten kymmenen seuraavassa matsissa? Voititte NST:n 11-1. Jostain kummasta syystä en nähnyt tehotilastoissa Henri Johanssonin nimeä. Mitä ihmettä on oikein tapahtunut?

-Kauden ensimmäisessäkin kohtaamisessa NST:tä vastaan oli kiikarit, joten ehkä siellä tunnetaan mun pelityyli jo liiankin hyvin?

Niin, kuten siinä viime vuoden TV-ottelussa, jossa kaadoit edustamani joukkueen tehden viisi maalia. A-junioreiden SM-finaalissa ratkaisit myös ottelun ICA:n eduksi. Miksi pilaat aina kaiken kivan?

-Tuomo, kaikilla ei voi aina olla kivaa. Ja itse kyllä nautin todella paljon molemmista otteluista.

Tiedän missä asut. Kyseistä TV-ottelua ennen yritin saada sinua haastatteluun otteluennakkoa varten. Akkusi kuitenkin loppui todella mystisesti juuri ennen haastattelua. Tähänkin tuoliin jouduin lähes pakottamaan sinua. Onko aikasi todella niin kortilla, ettet jaksa AINA lähteä haastateltavaksi.

-Siis akkuhan loppui ihan oikeasti, en vain jaksanut ladata sitä heti uudestaan koska tiesin että sieltä olisi joku haastattelu tulossa, ja sinut tuntien suhtaudun tälläisiin pienellä varauksella. Mutta muuten kyllä ehdin vastailemaan ihan hyvin haastatteluihin, koska oikeastihan niitä tulee todella vähän.

Kiitos, että tähän kuitenkin uskaltauduit. Olit jo nuorena miehenä tehokas. Pohjola-Cupissa voitit pistepörssin, ja kuulemani mukaan siitäkin huolimatta, ettei 5-6 pistettäsi edes merkattu. Oletko katkera turnausjärjestäjille?

-Itse kuulin myös jotain sellaista huhua että kaikkia pisteitäni ei tuonne pörssiin laitettu, mutta olen sen ainakin toistaiseksi ihan hyvin kestänyt. Ja pelithän pelattiin turussa, joten järjestäjillekkään ei voi vihainen olla.

Itse kuulin huhun sinulta itseltäsi. Olet saannut julkisuutta myös tekemällä alustavan sopimuksen Nokian KRP:n kanssa. Kommentoisitko hieman tätä sopimusta. Onko esitetty kritiikki mielestäsi aiheellista?

-Sanotaan näin että paljon riittää puhetta, mutta kuinka moni sitten oikeasti tietää miten asiat menee, onkin sitten toinen juttu.

Näinhän se usein menee. A-junioreiden finaalipeleissä hurmasit sankoin joukoin lappeenrantalaisia tyttöjä. Monet 15-kesäiset muistavat varmasti elämänsä loppuun saakka "söpö-Henrin". Oletko jo joutunut vaihtamaan sähköpostisi ja puhelinnumerosi salaisiksi hurjan kysynnän takia?

-Heh, en ole joutunut vaihtamaan. Mutta jos sain 15 kesäisistä tytöistä ihalijoita, niin sain kyllä vastapainoksi vihamiehiä muutamasta räkänokasta, joilta sain kuulla vikassa finaalissa lähes kokoajan että "vituuuuuu homoooo". Mutta eihän sitä aina voi keksiä järkevää huudeltavaa,kuten itsekin olet huomannut.

Ei. Itseasiassa huutelu katsomossa on usein vaikeampaa kuin itse pelaaminen. Maantietoon...asut Toijalassa. Legendaarisessa lastenohjelmassa Hugo oli menossa Toijalaan jos persaus kestää. Onko oma persauksesi kestänyt kaiken matkustamisen? Mikä Toijalassa on parasta?

-Kyllä oma persaus on kestänyt tähän asti, mutta välillä jotain puutumisen merkkejäkin on ollut havaittavissa. Parasta ja Toijalaa ei voi mainita samassa lauseessa, mutta sanotaan nyt vaikka että Adam Kebab, mistä saa Suomen parhaimmat isktrrr kebabit.

Nimi on vähintään mielenkiintoinen. Lappeenrannan erikoisuus on Vety. Toteutatko tänä kesänä viime kesäisen lupauksesi, ja tulet pelaamaan kanssamme katusählyä Lappeenrannan maineikkaalle Satamantorille?

-Soittele, jos vaikka akku kestäisi :)

....Niin......


Loppuun nopeat:

All-Stars kenttä (itsesi mukaan lukien)
-Johansson-Mattila-Jarmo Ahola (Tutkapari TFT:n höntsyistä)-Nieminen-Mika Hakala (TFT)
Toijala vai Tampere?
-Tampere
Nuorten MM vai miesten SM?
-Miesten SM
Akku vai Maila?
-Maila
Torres vai Nyman?
-Vänttinen
Haluaisit seuraavaksi syöttötuoliin....?
-Ilu Heikkisen


Hyvät naiset ja pahat naiset: Henri "Jönssi" Johansson. Seuraavana syöttötuolissa näemme kaverin, joka Lappeenrannasta kylläkin on. Ilari Heikkinen ei kuitenkaan nimeltään. Ehkä tulevaisuudessa näemme myös Ilarin! Sitä odotellessa.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sanot toisaalla hakevasi syöttötuoliin valtakunnallisia nimiä, mutta toisaalla puhut ilariheikkisistä ja muista keskinkertaisuuksista Lappeenrannasta. Mikä on linja? Arponen muuten näkyy NST Blogissa kehuneen palstaasi! En kyllä ymmärrä miksi, onko Arponen(kin) sinun kavereitasi.

Miha kirjoitti...

Kiitos kommentistasi. Syöttötuolisarjan idea on osassa yksi. Siinä kirjoitan näin: "Syöttötuolissa" on uusi haastattelusarja, jossa esiintyy salibandypersoonia ympäri Suomen ja maailman." Pyrin ottamaan haastatteluun ihmisiä, jotka vaikuttavat salibandyssa ja ovat kiinnostavia.

Kommentti, johon viittaat lienee edellisen tekstin kommenttiosiossa ollut vastaus, jossa kommentoin: "Pyrin ottamaan valtakunnallisesti osallistujia syöttötuoliin."

Tällä tarkoitan, että pyrin ottamaan haastateltavia ympäri Suomen, jossa mielestäni olen tähän asti onnistunutkin melkoisen hyvin. Missä mielessä Ilari Heikkinen siis on keskinkertaisuus? Kommenttien antamisessa? Haastateltavien kriteerit ovat siinä, että pitää osata käyttää mailan lisäksi myös suutaan. Voi olla, että lappeenrantalaislähtöisiä äijiä tulee näkymään, sillä heidät luonnollisesti tunnen parhaiten.

Linja on se, että haastattelen mielenkiintoisia nimiä, joiden toivon myös olevan muiden mielestä mielenkiintoisia. Sellaisia, joilla uskon olevan sanan hallussa. Ei auta jos olet Olympiakisoissa, mutta et osaa kommentoida, kuten keihäsmies Kimmo Kinnunen on eräässä pätkässä osoittanut.

Antti O. Arponen on hyvän kaverini Tuomaksen isä. Olen itsekin tuntenut kyseisen miehen reilu 10 vuotta. Vapaa-aikana emme juuri hengaa kahden, mutta mukava ja erittäin asiantunteva mies hän on. Kai häntä kaveriksenikin voi kutsua jos haluaa? En ainakaan katso, että Antti vihamiehenikään on.

Jos et itse palstasta pidä, en sille mahda mitään. Kiitos palautteesta, se on aina hyvä asia. Toivottavasti sait vastaukset kysymyksiisi.

Anonyymi kirjoitti...

luulen että herra joka on kommentin kirjoittanut on todellinen salibandy asiantuntija. ilari on yksi nst:n lahjakkaimpia pelaajia. nautin kovasti henrin haastattelusta. kiitoksia tuomo jatka samaan malliin.

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoisia juttuja vaikka ei aikaisemmin olekkaan jaksanut kommentoida. Kyllä nää luettua tulee :)

Jussi Kosola tai Tommi Aro olisivat mielenkiintoisia nimiä nähdä syöttötuolissa...

Miha kirjoitti...

Kiitoksia myös positiivisesta palautteesta! Lämmittää mieltä. Aro ja Kosola ovat erittäin hyviä ehdotuksia. Luulenpa, että toinen herroista vaikka tuoliin ehtisikin!